Lammers hongerig, Sadílek hervat groepstraining

Artikel
Lammers hongerig, Sadílek hervat groepstraining

De media berichten iedere dag uitvoerig over het wel en wee van PSV. De analyses richting het komende duel of leukste interviews die zijn verschenen bundelen we en lees je via PSV.nl.

Nieuwe regels voor beloften
‘Door de nieuwe plannen voor een beloftencompetitie kunnen Jong-teams vanaf komend seizoen degraderen uit de Keuken Kampioen Divisie’, meldt het Eindhovens Dagblad. De plek wordt dan ingenomen door het beloftenteam dat in de Tweede Divisie als hoogste is geëindigd. Van de nieuwe beloftencompetitie kan een team in de toekomst promoveren naar de Tweede Divisie. Daardoor ontstaat er een open voetbalpiramide van de beloftencompetitie tot en met de Keuken Kampioen Divisie. Amateurclubs zijn niet verplicht om de stap naar het betaald voetbal te maken.

Lammers op zoek naar doelpunten
Sam Lammers was eerder deze week te gast bij PSV TV. Daar gaf hij aan blij te zijn om weer op het veld te staan. Over zijn eigen prestaties is de aanvaller kritisch: “De schoten zijn nog niet zo scherp als het kan, dus daar baal ik wel van. Ik probeer wel naar doelpunten te zoeken. Af en toe zie ik momenten waar mijn kracht ligt. Een actie rondom het zestienmetergebied. En dan schiet ik misschien iets te gehaast.” Toch houdt Lammers het vertrouwen dat het doelpunt snel gaat komen. “Die scherpte gaat sowieso wel weer komen”, zegt de jonge spits.

Keuze Ihattaren voor Oranje was niet moeilijk
Voetbal International sprak met Mohamed Ihattaren over de keuze tussen het Marokkaans elftal en het Nederlands elftal. Voor de jonge PSV’er, die deze week zijn 18e verjaardag vierde, was de keuze niet zo moeilijk, legt hij uit. Zijn vader was een van de redenen om voor Oranje te kiezen. “Mijn vader heeft zich er nooit over uitgesproken, maar op het ziekbed zag ik het al aan zijn ogen. Ik wist hoe trots hij was wanneer ik voor Nederland speelde. Het was voor mij daardoor heel simpel”, vertelt Ihattaren aan VI.

Sadílek terug op trainingsveld
Michal Sadílek keerde deze week terug van zijn blessure. De Tsjech sloot weer aan bij de groepstraining van PSV en zal zich in eerste instantie gaan richten op een rentree bij Jong PSV. Nadat Sadílek eerder dit seizoen vooral als linksback werd gebruikt, zal hij zich naar verwachting weer gaan richten op een positie in de middelste linie zo denk het Eindhovens Dagblad.

Verschillende PSV’ers in VI’s Elftal van de Week
In navolging van het Algemeen Dagblad heeft ook Voetbal International een aantal PSV’ers opgenomen in het Elftal van de Week. Maar liefst vier spelers wisten een plek in dat team te bemachtigen. Het gaat hierbij om Denzel Dumfries, Nick Viergever, Ricardo Rodríguez en Mohamed Ihattaren. Ook PSV-huurling Dante Rigo kreeg in plaats in het elftal. Hij wist met deze week met Sparta te winnen van ADO Den Haag (4-2).