Laatste thuiswedstrijd van het seizoen eindigt in verliespartij voor Jong PSV

Jong

Op PSV Campus De Herdgang werd vrijdagavond alweer de een-na-laatste wedstrijd van het seizoen afgewerkt. Tegen FC Volendam was het definitief aanhaken of afhaken voor de vierde periodetitel. Jong PSV had de kansen, maar verloor uiteindelijk met 0 – 1.

Op de counter
De wedstrijd begon met een vlotte counter van Jong PSV. Jeremy Antonisse zat op snelheid en kapte zijn tegenstander uit, maar krulde de bal net naast het doel. Niet veel later lag het middenveld opnieuw open toen Mathijs Tielemans Shurandy Sambo wegstuurde met een diepe bal. De keeper kon zijn schot echter wegwerken. In de veertigste minuut belandde de bal na een corner tegen opnieuw bij Tielemans. In zijn counteraanval liep hij zich stuk op de defensie van de Volendammers. Net voor rust kreeg FC Volendam nog een enorme kans, maar Manu Matuta blokte het schot met zijn rug.

Kansenregen
Het spelbeeld van de eerste helft werd ook na rust in stand gehouden. Jong PSV creëerde de meeste kansen, maar scoorde niet. Vooralsnog, want niet veel later was het opnieuw Bakayoko die met een schot gevaarlijk werd, maar daar bleef het bij. In de 75e minuut was het, geheel tegen de verhouding in, FC Volendam die op voorsprong kwam. In de 81e minuut kreeg Jong PSV een enorme kans op de gelijkmaker. Bakayoko kon van dichtbij intikken, maar de keeper stak er opnieuw een stokje voor. In een slotoffensief viel de bal voor de voeten van Nigel Thomas, hij kon echter de score niet meer veranderen.

Van Dorp, Sambo, Matuta, Daverveld, Vos; Saibari, Bakayoko, Doudah; Thomas, Tielemans, Antonisse (75/Nassoh).