Laatste thuisduel in 2016 tegen nummer laatst

Laatste thuisduel in 2016 tegen nummer laatst
2 min

Middenvelder Sander Duits maakte vorige week na de verloren wedstrijd tegen sc Heerenveen (1-3) voor de camera’s van de NOS duidelijk wat volgens hem de rol van Go Ahead Eagles in de Eredivisie is, dit seizoen: “Wat denkt iedereen nou? Dat wij eventjes tiende gaan worden of zo? Dat is gewoon niet zo. Zolang wij alles geven en onze stinkende best doen, Dan gaan die punten wel komen. Het seizoen is nog hartstikke lang, dus schrijf ons nog niet af alsjeblieft.”

Winst op koploper
De Deventernaren hebben elf punten verzameld, onder andere door te winnen van Roda JC Kerkrade, Excelsior en koploper Feyenoord. Een goal van Jarchinio Antonia was voldoende om Feyenoord voor het eerst in 22 wedstrijden een nederlaag toe te brengen. Dat is een prachtig resultaat, maar er gingen ook al tien duels verloren. Daardoor is Go Ahead Eagles na vijftien speelronden de hekkensluiter van de Eredivisie.

Veel aanvallers
De reden daarvoor lijkt een combinatie van aanvallende en verdedigende problemen. De doelpunten moeten komen van verschillende aanvallers, zoals Randy Wolters, Darren Maatsen, Leon de Kogel, Jarchinio Antonia en Sam Hendriks. Alle vijf kwamen ze al minimaal tien wedstrijden in actie dit seizoen. Toch maakte de club tot nu toe pas dertien goals in vijftien wedstrijden. Willem II en Roda JC scoorden weliswaar nog minder dan Go Ahead Eagles, maar zij kregen dan weer flink minder tegendoelpunten dan de Deventernaren.