Koopmans voor het eerst tegen PSV: ‘Een lastige klus’

Koopmans voor het eerst tegen PSV: ‘Een lastige klus’
4 min

Luuk Koopmans wordt dit seizoen door ADO Den Haag gehuurd van PSV. Na dit seizoen wordt hij definitief overgenomen door de club uit Den Haag. In de aankomende competitiewedstrijd staat de doelman voor het eerst in zijn carrière tegenover PSV.

Doorbraak
In zijn geboortestad speelde Koopmans zich meerdere keren in de kijker. Via de jeugd van TOP Oss en de gezamenlijke jeugdopleiding van N.E.C. en FC Oss, kwam hij in 2011 bij amateurclub SV Oss ’20 terecht. Na een jaar keerde hij terug naar TOP Oss. De 26-jarige doelman brak in een periode van drie seizoenen door bij die club en maakte in 2015 de stap naar PSV, waar hij tot aankomende zomer nog onder contract staat.

Ups en downs
Zijn periode bij PSV werd er een met ups en downs. De doelman kampte meerdere malen met blessures. “De revalidatie heeft lang geduurd waardoor ik eigenlijk twee seizoenen heb weggegooid.” Koopmans kwam daardoor uiteindelijk maar tot 25 optredens bij Jong PSV. “Het is zonde, maar ik heb wel veel geleerd”, vervolgt hij.

De doelman juichend na de ADO-zege bij Vitesse De doelman juichend na de ADO-zege bij Vitesse

Opgebloeid
Vorig seizoen werd Koopmans ook verhuurd. Toen aan MVV Maastricht. In de Keuken Kampioen Divisie leek de doelman weer helemaal opgebloeid. Ondanks de twaalfde plek op de ranglijst, weet Koopmans zich te kronen tot beste keeper van de competitie. “Het is een goed jaar voor me geweest”, vertelt hij. ADO Den Haag volgt de verrichtingen van Koopmans zorgvuldig en de Eredivisieclub toont al snel interesse.

Moeizaam seizoen
Afgelopen zomer trok Koopmans dus naar ADO Den Haag. “Een logische stap”, vindt de doelman. “Ik wilde graag in de Eredivisie spelen en ADO heeft mij die mogelijkheid geboden.” Dit seizoen wordt hij nog gehuurd, maar vanaf komend seizoen ligt hij voor drie jaar vast bij de huidige nummer zeventien van de competitie. Met ADO kent Koopmans een moeizaam seizoen. “Desondanks ben ik blij dat ik deze stap heb gemaakt. Ik heb ik het hier goed naar mijn zin”, zegt hij. Over de overlevingskansen is Koopmans nog altijd hoopvol. “Ik heb er vertrouwen in dat we ons gaan handhaven. We moeten nog tegen verschillende concurrenten dus alles is nog mogelijk.”

 

Alan Pardew tijdens één van zijn eerste trainingen bij ADO Den Haag Alan Pardew tijdens één van zijn eerste trainingen bij ADO Den Haag

Pardew
Sinds het nieuwe jaar heeft Koopmans Alan Pardew als trainer. Een verrassende stap van de Engelsman die verschillende clubs uit de Premier League trainde. De samenwerking gaat volgens Koopmans prima. “Hij is heel duidelijk in alles en overal zit een idee achter. Maar ook voor hem is dit ook een lastige situatie.”

Ooit terugkeren
Het doel voor Koopmans bij ADO is duidelijk: “Eerst het seizoen goed afmaken. Hopelijk spelen we volgend seizoen nog in de Eredivisie.” De Ossenaar is nog altijd ambitieus. Een terugkeer bij PSV ziet de doelman in de toekomst wel zitten. “Maar dan moet ik wel ervaring opbouwen in de Eredivisie. En dat doe ik nu.”

Underdog
De eerstvolgende horde die ADO moet nemen in de strijd tegen degradatie is PSV. Koopmans beseft maar al te goed dat ADO mogelijk de underdog is in dat duel. “Een lastige klus. We moeten van goede huizen komen om resultaat te halen”, denkt hij. Toch ziet de doelman mogelijkheden. “We zullen ons willen revancheren van de 4-2 nederlaag bij Sparta eerder deze week. We zijn dus gebrand op een goed resultaat en zullen scherp voor de dag komen. Maar dan moet iedereen top zijn en de overtuiging hebben om het PSV lastig te maken.”

Koopmans werd eerder deze week viermaal gepasseerd op bezoek bij Sparta Rotterdam Koopmans werd eerder deze week viermaal gepasseerd op bezoek bij Sparta Rotterdam