Koeman officieel gepresenteerd aan de pers

Artikel
Koeman officieel gepresenteerd aan de pers

PSV heeft Ronald Koeman (43) aan de pers gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer voor de komende twee seizoenen. De technische staf van de A-selectie wordt aangevuld met assistenten Jan Wouters en Tonnie Bruins Slot.

PSV heeft Ronald Koeman (43) officieel aan de pers gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer voor de komende twee seizoenen. De technische staf van de A-selectie wordt aangevuld met assistenten Jan Wouters en Tonnie Bruins Slot.

© PSV Media - Koeman tijdens zijn presentatie in het stadion. © PSV Media - Koeman tijdens zijn presentatie in het stadion.

<b>Jan Wouters en Tonnie Bruins Slot</b>
De technische staf wordt naast Koeman aangevuld met Jan Wouters en Tonnie Bruins Slot. "Laatstgenoemde krijgt een functie binnen de staf, daar waar zijn grote kwaliteit ligt. Dat is onder meer het analyseren van de tegenstanders. Overigens betekent dat niet dat hij niet op het veld komt, dat zal ook voorkomen." Op zoek naar een nieuwe technisch directeur gaat PSV niet. Stan Valckx (Manager Voetbalzaken), voorzitter Westerhof en Koeman werken nauw samen als het gaat om de technische beslissingen. Keeperstrainer Joop Hiele heeft zijn contract verlengd en blijft dus ook lid van de staf, zo vertelde Koeman.

© PSV Media - Voorzitter Rob Westerhof lichtte de keuze toe. © PSV Media - Voorzitter Rob Westerhof lichtte de keuze toe.

<b>Volste vertrouwen</b>
Het was voorzitter Rob Westerhof die Koeman introduceerde. "We zijn bijzonder verheugd dat we hem kunnen verwelkomen. Ronald heeft alles in huis wat we zochten. Hij heeft internationaal op topniveau gespeeld en getraind, hij kent de competitie, heeft bij PSV gevoetbald, spreekt zijn talen en wordt door brede kringen gedragen binnen de club en ook de spelersgroep. Het is bijzonder prettig dat we tot een akkoord zijn gekomen. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat hij met de huidige en nieuwe spelersgroep resultaat zal gaan boeken", sprak Westerhof vanmiddag op de persconferentie in het Philips Stadion.

<b>Respect</b>
Koeman, die één seizoen trainer was van Benfica, stelde dat hij sneller terug in Nederland was dan eigenlijk gepland. "Maar vanaf het eerste contact heb ik aangegeven dat ik daar voor openstond. PSV heeft altijd een apart plekje gehad bij mij. Het respect, plezier en de gemoedelijkheid. Ik ben blij om weer terug te zijn, het is een grote uitdaging.? Angst om Guus Hiddink op te volgen - zoals een journalist vroeg - heeft Koeman niet. ?Geen angst, maar puur respect voor Guus en zijn mensen de afgelopen jaren. Ik ben wel eens vaker ergens ingestapt wat niet het meest makkelijke was, maar doe mijn uiterste best om het succes te continueren. Dit is een selectie waar nog altijd rek in zit en tegelijk ook veel ervaring. Ik kijk er naar uit", zei de kersverse hoofdtrainer van PSV, die ook spoedig contact zal zoeken met spelers als Farfán, Alex en ook aanvoerder Phillip Cocu. Koeman wil Cocu er dolgraag bij hebben volgend seizoen. Ook zal hij er alles aan doen om Farfán en Alex te behouden voor PSV, zei hij.

&nbsp;

Bekijk ook