KNVB presenteert concept competitieprogramma

Artikel
KNVB presenteert concept competitieprogramma

PSV begint het eredivisieseizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Dat staat in het concept competitieprogramma dat de KNVB dinsdag presenteert aan de clubs en afgevaardigden van gemeenten en politie. Het programma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden besproken zijn.

Eerste topper op 23 september
Na die bespreking worden de definitieve competitieprogramma’s van de Eredivisie en de Jupiler League door de voetbalbond bekend gemaakt. De eerste competitieronde staat voor het weekend van vrijdag 10 augustus gepland, de laatste reguliere speelronde is op zondag 12 mei 2019. Voor PSV begint het seizoen uiteraard al op zaterdag 4 augustus met de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal tegen Feyenoord in het Philips Stadion (18.00). In de tweede speelronde staat de wedstrijd tegen promovendus Fortuna Sittard op het programma. De eerste topper is volgens het schema op zondag 23 september thuis tegen Ajax.

12.15 uur
“Nieuw is dat op verzoek van FOX Sports en de ECV de aanvangstijd van de eerste zondag-wedstrijd is verplaatst van 12.30 uur naar 12.15 uur. Met de komst van de Video Assistant Referee (VAR) is het gewenst dat er meer tijd zit tussen het einde van de eerste zondag-wedstrijd en de start van de 14.30 uur-wedstrijd.”

Bekijk het volledige conceptprogramma op de website van de KNVB

Bekijk ook