KNVB: ADO - PSV gaat door

Artikel
KNVB: ADO - PSV gaat door

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV van zaterdagavond gaat door. Een eventuele politiestaking heeft daar geen invloed op. Dat heeft de voetbalbond bevestigd op haar website.

Er dreigt aankomend weekend een grote landelijke staking te komen als gevolg van stuklopende onderhandelingen over een nieuwe cao tussen politievakbonden, het ministerie van Justitie en de korpschef. Daardoor zouden er niet genoeg politielieden bij geplande wedstrijden in het betaald voetbal (Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie) aanwezig kunnen zijn. Minister Grapperhaus probeert er vrijdagmiddag via een kort geding voor te zorgen dat de acties door de rechter verboden worden. De aangekondigde stakingen lopen van vrijdagavond 18.00 uur tot zondag 23.59 uur.

Statement KNVB
De KNVB schrijft: ‘’Hierover onderhouden we nauw contact met de clubs en gemeentes. Zij werken momenteel keihard aan alternatieven om dit weekend zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen laten spelen, mocht de staking doorgaan en mochten de betreffende burgemeesters het doorgaan van de duels verantwoord vinden.’’ Van de wedstrijd in Den Haag is – net als van zeven andere eredivisieduels - al bevestigd dat deze hoe dan ook doorgaat.

https://twitter.com/KNVB/status/1040264681305325569

Bekijk ook

'Onze eigen schuld'

Video

`We moeten meteen alert zijn'

Video