Knappe comeback levert Jong PSV een punt op

Jong

Jong PSV heeft een gelijkspel overgehouden aan de ontmoeting met MVV Maastricht. De ploeg van Peter Uneken moest een achterstand van 3-0 goedmaken, maar door goede invalbeurten van Kristinsson en Vertessen werd de eindstand 3-3 gelijkspel.

Bliksemstart niet beloond
Jong PSV schoot uit de startblokken. Binnen de eerste minuut van de wedstrijd wist Fode Fofana al een raak schot op doel te krijgen, maar de Maastrichtse doelman greep in. Een krappe minuut later was het weer bijna raak, maar weer werd de doelman niet gepasseerd. Een doelpunt van Jong PSV hing in de lucht na meerdere gevaarlijke momenten. Echter was het MVV met de openingstreffer. Van dichtbij werd Maxime Delanghe gepasseerd en na vijftien minuten stond de 1-0 op het scorebord. Vlak voor rust kwamen de meest dreigende momenten van Jong PSV uit standaardsituaties. Een echt grote kans kwam er niet meer voor de Eindhovense talenten. Vlak voor rust was het weer de thuisploeg die de ban brak. Vanuit vrije positie werd gescoord en gelijk daarna werd afgefloten voor de rust.

Comeback

Na rust werd het niet beter voor de Eindhovenaren. Verdedigende missers bij Jong PSV leverde een grote kans op voor de Limburgers, 3-0. Gevaar vanuit de Eindhovense kant kwam onder andere van Kristinsson, die een bal in de kruising wist te krullen. Echter was de doelman van MVV er snel bij. Het was weer de IJslander die gevaarlijk werd. Met een laag geplaatst schot wist Kristinsson deze keer wel het net te vinden, 3-1. Na de treffer kwam er meer pit in het spel van Jong PSV. Mathijs Tielemans had een goede poging in de schoenen maar zijn schot ging net langs het doel op. Met nog twintig minuten te gaan kwam yorbe Vertessen in het veld. De Belgische aanvaller heeft lang aan de kant gestaan met blessures. Hij bekroonde zijn rentree gelijk met een doelpunt, hij liet zien zijn oude vorm niet te hebben verloren, 3-2. Nog geen minuut later stond de stand weer gelijk door Kristinsson die knap werd vrijgespeeld en binnen wist te schieten. De invallers lieten zich zien, 3-3.

Delanghe; Sambo, Felipe, De Haas (46’ Kreekels), Oppegard; Kjølø, Schoonbrood (61’ Kristinsson), Ledezma, Tielemans, Touré (72’ Vertessen), Fofana.