Kleine oefenoverwinning voor PSV in Valkenswaard

Artikel
Kleine oefenoverwinning voor PSV in Valkenswaard

PSV heeft woensdagavond ook de derde oefenwedstrijd in vijf dagen tijd gewonnen. In tegenstelling tot in de eerste twee duels in de voorbereiding, die beide in 0-10 eindigen, waren de cijfers deze keer niet groot. Tegen de amateurs van De Valk was Danny Koevermans de enige speler die het net wist te vinden: 0-1.

PSV heeft woensdagavond ook de derde oefenwedstrijd in vijf dagen tijd gewonnen. In tegenstelling tot in de eerste twee duels van de voorbereiding, die beide in 0-10 eindigen, waren de cijfers deze keer niet groot. Tegen de amateurs van De Valk was Danny Koevermans de enige doelpuntenmaker van de avond: 0-1.

De beide teams en arbiter Kevin Blom voorafgaand aan de wedstrijd. De beide teams en arbiter Kevin Blom voorafgaand aan de wedstrijd.

Internationals in het veld

Tegen de eersteklasser in Valkenswaard stuurde hoofdcoach Fred Rutten op de broeierige zomeravond een groot aantal van de teruggekeerde internationals het veld in. Zo maakten onder meer aanvoerder Timmy Simons, Carlos Salcido, Edison Méndez en André Ooijer voor het eerst deze voorbereiding hun opwachting. PSV drong voor rust volop aan tegen de thuisploeg, maar het duurde ruim een half uur voordat de rood-witten tot scoren kwamen. Danny Koevermans rondde een voorzet van Nordin Amrabat af, 0-1. Amrabat stond op dat moment pas net in het veld als vervanger van Danko Lazovic, die geblesseerd raakte na een lange solo. De Serviër stak bijna het hele veld over en passeerde een aantal tegenstanders, maar in de afwerking had hij pech. Bas Roorda stond de eerste helft op doel, hij had een rustige avond.

Danny Koevermans scoorde de enige treffer op het Valkennest. Danny Koevermans scoorde de enige treffer op het Valkennest.

22 spelers in actie

Na rust stonden er bij PSV zeven nieuwe gezichten in het veld, onder wie veel Jong PSV’ers. Jeroen Zoet, Dirk Marcellis, Olivier ter Horst, Erik Pieters, Eelco Horsten, Kay Velda en Lars Hutten kwamen er allemaal in en niet veel later werden ook Mike Zonneveld, Stijn Wuytens en Haibin Zhou gebracht. Dat maakte het totaal aantal spelers van PSV dat in actie kwam op 22. PSV kreeg nog wel een aantal kansen, maar De Valk stond stug te verdedigen en PSV had een aantal keren geen geluk in de afronding. Donderdag staat er in Oisterwijk weer een training op het programma, zaterdag wacht de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding. PSV sluit de tweede trainingsweek dan af met een duel met UDI’19 in Uden (16.00 uur).

<u>Wedstrijdstatistieken:</u>

<u>Sportpark:</u> Valkennest, Valkenswaard
<u>Doelpunt:</u> (32) Koevermans 0-1
<u>Opstelling PSV (eerste helft):</u>
Roorda, Salcido, Maza, Simons, Mendez, Lazovic (30, Amrabat), Koevermans, Nijland, Dzsudzsák, Ooijer en Bakkal
<u>Opstelling PSV (tweede helft):</u>
Zoet, Horsten, Marcellis, Ter Horst, Pieters, Velda, Simons (66, Wuytens), Dzsudzsák (66, Zhou), Amrabat, Hutten en Koevermans (66, Zonneveld)
<i>Later op PSV TV Online een samenvatting van De Valk-PSV</i>

Bekijk ook