Klein, maar ook groot gat tussen Willem II en PSV

Artikel
Klein, maar ook groot gat tussen Willem II en PSV

De ruim 1700 kilometer die PSV komende week aflegt om het Estadio Vicente Calderón in Madrid te bereiken staat in schril contrast met de afstand naar Tilburg voor de uitwedstrijd van vanavond tegen Willem II. Voordat de spelersbus goed en wel warmgedraaid is, is de selectie al in Tilburg.

Zeventiende
De fysieke afstand is dus klein, de afstand tussen de twee ploegen op de ranglijst echter kan bijna niet groter zijn. PSV staat derde, Willem II op een zeventiende plaats staat als het vanavond aantreedt tegen PSV. Niet degraderen lijkt dus ook dit seizoen het devies in Tilburg. Vorig jaar stelden de ‘Tricolores’ lijfsbehoud namelijk pas veilig in de nacompetitie. Rivaal NAC Breda werd toen in twee wedstrijden verslagen.

Transfers
Sindsdien zijn een aantal versterkingen gehaald. Fran Sol bijvoorbeeld speelde tot nu toe samen met Bartholomew Ogbeche in de spits en maakte al vijf goals.  De Spanjaard is bij de wedstrijd tegen PSV terug van een schorsing. Thom Haye werd overgenomen van AZ, hij is nu een vaste kracht op het Tilburgse middenveld. Achterin bleek Darryl Lachman een versterking, hij kwam over van Sheffield Wednesday. Daar staat wel tegenover dat onder anderen Frank van der Struijk, Terell Ondaan en Ajax-huurlingen Lucas Andersen en Lesly De Sa vertrokken of teruggingen naar hun clubs.

Ajax verslagen
Willem II zal erop gebrand zijn een sprong op de ranglijst te maken. Om dat te doen zal PSV voor het eerst in twaalfenhalf jaar verslagen moeten worden. En dat zou zomaar kunnen, want in het begin van het seizoen verrasten de Tilburgers ook door Ajax in de eigen ArenA met 2-1 klop te geven. PSV is dus gewaarschuwd.

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video