Kennismaking met Sturm Graz

Kennismaking met Sturm Graz
3 min
PSV1

PSV staat voor de eerste keer in de geschiedenis tegenover de Oostenrijkse ploeg Sturm Graz. De club staat momenteel tweede in de Oostenrijkse Bundesliga, zeven punten onder de nummer één Red Bull Salzburg.

Doelpuntenmachine
De 21-jarige Kelvin Yeboah is de meest trefzekere speler van Sturm Graz. Hij scoorde in de Oostenrijkse competitie zeven doelpunten. Ook in de voorronde voor de Europa League heeft de Italiaanse jeugdinternational gescoord. De spits maakte dit seizoen in totaal veertien treffers.

Trainer
De trainer van Sturm Graz is Christian Ilzer. Hij speelde zelf ook voetbal, maar moest op jonge leeftijd stoppen vanwege een blessure. Op zijn zeventiende startte hij als trainer. Hij begon zijn carrière bij USK Puch bei Weiz als trainer Onder 17. Later kreeg hij verschillende functies zoals speler-trainer, assistent-trainer, fysiektrainer en hoofdtrainer. Zo werkte hij bij de clubs: Austria Wien, Wolfsberger AC en TSV Hartberg.

Merkur Arena
Sturm Graz speelt in het stadion Merkur Arena. Dit ligt in het zuiden van de stad Graz. Het stadion heeft een totale capaciteit van 16.364 bezoekers, waarvan 15.322 zitplaatsen. Het stadion is gebouwd in 1997.

Weinig internationals
Sturm Graz heeft een jong team. Zo is de gemiddelde leeftijd nog geen 24 jaar. Ook spelen er veel Oostenrijkers in het team. 73 procent van de spelers komt uit eigen land. In de selectie van PSV spelen meer internationals. 78 procent van de selectie is niet van Nederlandse afkomst.

Nummer twee Oostenrijkse Bundesliga
Het team doet het goed in de Oostenrijkse Bundesliga. Sturm Graz staat op de tweede plek. Van de negen wedstrijden heeft het team zes keer gewonnen, twee keer gelijk gespeeld en één keer verloren. Hieronder de uitslagen op een rij:

-          Sturm Graz - Red Bull Salzburg 1-3
-          Wolfsberger AC - Sturm Graz 1-4
-          Sturm Graz - Altach 3-1
-          LASK Linz - Sturm Graz 1-3
-          Sturm Graz - Austria Wien 2-2
-          Admira - Sturm Graz 1-1
-          Sturm Graz - A. Klagenfurt 2-1
-          Sturm Graz - WSG Tirol 5-0
-          Rapid Wien - Sturm Graz 0-3

Vorig jaar eindigde de club vierde in de competitie. De club werd tot nu toe drie keer landskampioen.

Europa League
De laatste keer dat Sturm Graz meespeelde in de groepsfase van de Europa League was in seizoen 2011-2012. De ploeg eindigde toen als laatste in de poule. Dit seizoen won de club in de Europa League Play-Off van NŠ Mura met 5-1. In de eerste groepsfase dit seizoen verloor de club met 1-0 van Monaco.

wedstrijden
PSV1