Karim Rekik nog altijd supporter van PSV

Karim Rekik nog altijd supporter van PSV
3 min

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

‘Mauro heeft me met veel geholpen’
Luis Felipe wil net zoals Mauro Júnior doorbreken bij PSV. De verdediger draait al enige tijd mee met Jong en ging al een keer mee met het Eerste voor een Europees duel. Ondanks dat de Braziliaan ver van huis is voelt hij zich thuis bij het team van Peter Uneken, en dat is mede dankzij zijn landgenoot. “Ik trek veel op met Mauro Júnior, hij is vaak bij me. Ik woon nu alleen, maar zijn gezelschap is voor mij heel belangrijk”, vertelt Felipe aan journalist Rik Elfrink. “Mauro heeft me met veel dingen geholpen.”

Karim Rekik kijkt als supporter naar PSV
Van 2013 tot 2015 was Karim Rekik een vaste waarde in de achterhoede van PSV. Inmiddels speelt hij samen met Luuk de Jong bij Sevilla FC, toch kijkt hij nog bijna elke wedstrijd. “Als het even kan kijk ik en dan ben ik ook echt een supporter. Ik heb een hele fijne tijd gehad in Eindhoven en heb me echt thuis gevoeld”, vertelt Rekik met een brede glimlach tijdens een video-interview met EPSN. “Ik word ook nog vaak herinnerd en mijn liedje tijdens het kampioensfeest, maar ik schaam me er niet voor. Ik was toen achttien en het was de beste dag uit mijn leven.”

Transfergeruchten
Volgens De Telegraaf, het Eindhovens Dagblad en Voetbal International heeft PSV interesse in FC Twente-doelman Joël Drommel. Afgelopen week werd al bekend dat Lars Unnerstall vanaf volgend seizoen juist de andere richting opgaat. Hij komt dan uit voor voor FC Twente dat daarmee anticipeert op een mogelijk vertrek van Drommel. De Telegraaf stelt dat Drommel met zijn meevoetballende kwaliteiten bij de tactiek van Hoofdcoach Roger Schmidt past.  

Menno Koch richt op Europa League
Hij kwam uit dezelfde lichting als Memphis Depay, Jürgen Locadia en Jorrit Hendrix. En net zoals zijn oud-ploeggenoten is centrale verdediger Menno Koch inmiddels al lang uitgevlogen. Sinds een week speelt hij bij het Bulgaarse CSKA Sofia waar hij met een tweede plek op de Europa League afstevent. Ondanks dat hij nooit echt doorbrak bij PSV heeft hij nog warme gevoelens voor de club, zo vertelt hij aan het ED. “Ik heb er meer dan tien jaar mogen spelen en uiteindelijk ook mijn debuut in het eerste elftal gemaakt. Daar ben ik trots op en PSV volg ik nog altijd.”

Ihattaren
Mohamed Ihattaren sloot woensdag weer bij de selectie van PSV aan om zich met de club voor te bereiden op het treffen met Fortuna Sittard, komende zondag. Voetbal International denkt meer achtergrond te hebben over de reden achter het passeren van de middenvelder voor de wedstrijd tegen Ajax. In een achtergrondverhaal schrijft Marco Timmer dat voor PSV de deur voor Ihattaren open staat als hij bereid is in zichzelf te investeren.