Kansrijk Jong PSV moet genoegen nemen met een punt

Kansrijk Jong PSV moet genoegen nemen met een punt
3 min
Jong

Jong PSV speelde een spannende wedstrijd tegen Roda JC op PSV Campus De Herdgang. Door een doelpunt van Cheick Touré werd het gelijkspel, maar de wedstrijd bleef spannend tot de laatste seconde.

Twee goals in drie minuten
Binnen twee minuten stond Jong PSV al scherp. Shurandy Sambo slingerde een goede voorzet het zestienmetergebied in en Roda-doelman Hoekstra moest de vingertoppen strekken om te voorkomen dat de bal bij Ismael Saibari zou komen. Saibari bleef gericht op het doel. Hij bracht zichzelf knap in schietpositie maar wederom wist Hoekstra de treffer te voorkomen. Ondanks de Eindhovense kansen was het eerste doelpunt voor de Limburgers. Een overtreding ongeveer een meter buiten het zestienmetergebied kwam Jong PSV duur te staan. Uit de vrije trap werd de bal over de muur geschoten, onhoudbaar voor Vincent Müller. Echter was de voorsprong van korte duur. Jeremy Antonisse wist de bal voor te geven richting het doel van Roda JC. De afvallende bal kwam in de voeten van Cheick Touré die eenvoudig kon afronden. Na een half uur speeltijd was daar bijna de voorsprong. De aanval van Jong PSV was scherp en werd gevaarlijk voor het Limburgse doel. Maar een echte schietkans bleef uit. Müller werd nog op de proef gesteld bij een dubbele corner van Roda JC. Door de vuisten van Duitse doelman bleef de gelijke stand op het bord. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

Kansrijk
Het tandem van Touré en Saibari begon fanatiek aan de tweede helft. Touré wist Saibari te bereiken met een voorzet, zoals dat de eerste helft ook al een aantal keer lukte. Maar het schot van Saibari ging over het doel. Na een uur speeltijd was het Vertessen met het grootste gevaar. De Belg wist zichzelf knap vrij te lopen van de Limburgse verdediging maar moest onder druk schieten. Zijn schot ging vlak voorlangs het doel. Met nog een kwartier op de klok leek Roda JC de wedstrijd te willen beslissen maar Mees Kreekels gooide zich rap voor het Limburgse schot. Ook bleek wederom de snelheid van Vertessen een gevaarlijk wapen te zijn van Jong PSV, maar hij werd van de bal gelopen vlak voor het doel. In de blessuretijd leek het bijna beslist te worden in het voordeel van Roda JC, maar een indrukwekkende reflex van Müller hield een hard schot van Erik Falkenburg uit het doel. Op het allerlaatste moment maakte Vertessen het nog spannend. Uit een counter wist hij net niet te scoren uit een lastige hoek. Dat bleek de laatste kans van de wedstrijd. Jong PSV was kansrijk maar moest genoegen nemen met gelijkspel.

Opstelling Jong PSV
Müller; Sambo, Kreekels, Daverveld (62’ De Haas), Oppegård; Matuta (46’ Schoonbrood), Doudah (78’ Kristinsson), Saibari; Touré (78’ Thomas), Vertessen, Antonisse.

JongPSV
Jong