Jumbo helpt PSV'ers goede voedingskeuzes te maken

Artikel
Jumbo helpt PSV'ers goede voedingskeuzes te maken

PSV en Jumbo Supermarkten starten een pilotproject waarin de voeding voor de spelers centraal staat. Met behulp van de Jumbo Foodcoach app krijgen de voetballers van de A-selectie ondersteuning bij het samenstellen van gezonde, voedzame en lekkere maaltijden voor thuis.

“Wij zijn altijd op zoek naar verbetering en staan open voor innovatie. Daarom vinden we dit een buitengewoon interessante pilot”, aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.

Maatwerk
Dat voeding van grote invloed is op de prestaties van een topsporter is ook bij PSV al jaren bekend. Naar aanleiding van een groot onderzoek van ruim een jaar geleden, hebben de Eindhovenaren besloten dat nóg meer maatwerk de toekomst heeft. “Daarom hebben we een diëtiste in dienst genomen en zijn we met haar gaan kijken waar verbetering te behalen is”, legt medisch manager dr. Wart van Zoest uit. “Samen hebben we onder andere geconcludeerd dat een topsportdieet op bepaalde momenten een individuele benadering vergt. Iemand die een wedstrijd heeft gespeeld, moet een dag erna wat anders eten dan degene die niet in actie is gekomen. Na een krachttraining heb je er ook baat bij als je bepaalde voeding tot je neemt. Niet alleen op de club, waar we ontbijt, lunch en sportmaaltijden aanbieden, maar zeker ook thuis. En daar kan Jumbo ons perfect bij helpen. Samen met de speler verwerken we bepaalde voorkeuren en noodzakelijke ingrediënten in recepten en een boodschappenlijst. Het proces is volledig gedigitaliseerd en de boodschappen worden vervolgens thuis bezorgd. Ideaal.”

Foodcoach app
De Foodcoach app is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de topclub en supermarktbedrijf Jumbo. “Een mooi voorbeeld van de meerwaarde van een innovatief partnership voor zowel de club als het bedrijf”, stipt Gerbrands aan. “Als wij op alle cruciale onderdelen van het topsportklimaat jaarlijks één procent verbetering boeken, dan maken we stappen. We hebben lang aan dit project gewerkt en we denken dat Jumbo ons echt vooruit kan helpen. De pilot duurt tot de winterstop en dan maken we de balans op en beslissen we of de Foodcoach app een plaats krijgt in het PSV-programma.”

Hoge verwachtingen
“Deze pilot is iets om trots op te zijn”, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, lid van de Raad van Bestuur en CCO van Jumbo Supermarkten. “Erkenning van de waarde van goede voeding door een organisatie als PSV helpt ons ontzettend bij het delen van die gedachte. We hebben hoge verwachtingen van het project en hopen uiteindelijk iedereen te kunnen helpen bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van voeding.”