Joshua Brenet vertrekt naar Hoffenheim

Artikel
Joshua Brenet vertrekt naar Hoffenheim

Joshua Brenet verlaat PSV voor de top van de Bundesliga. De 24-jarige vleugelverdediger vertrekt naar TSG 1899 Hoffenheim, dat afgelopen seizoen derde werd in de hoogste Duitse competitie.

Van De Herdgang tot basisspeler in PSV 1    
Joshua Brenet debuteerde op 6 december 2012 namens PSV in het UEFA Europa Leagueduel met SCC Napoli. De destijds nog A-junior, die zowel op de rechts- als linksbackpositie uit de voeten kan, viel in Italië in de slotfase in. Sindsdien groeide de op De Herdgang opgeleide Brenet gestaag uit tot lid van de selectie en basisspeler in PSV 1. Zijn competitiedebuut maakte hij in het duel met Go Ahead Eagles in augustus 2013. In datzelfde seizoen voegde hoofdcoach Phillip Cocu Brenet definitief toe tot de A-selectie van PSV.

Driemaal kampioen    
Een seizoen later vierde Brenet zijn eerste succes bij PSV: het kampioenschap. Een jaar later (2016) volgde zijn tweede titel en dit jaar, als vaste linksback, zijn derde. Ook won Brenet als PSV’er tweemaal de Johan Cruijff Schaal (in 2015 en 2016). In totaal speelde de in Kerkrade geboren verdediger 150 duels voor PSV, waarin hij viermaal scoorde. In Eindhoven groeide hij bovendien uit tot Oranje-international. Op 9 november 2016 debuteerde hij in het Nederlands elftal. Vier dagen later, tegen Luxemburg, stond hij voor het eerst in de basis.  

UEFA Champions League    
Met Hoffenheim speelt Brenet komend seizoen in de UEFA Champions League-groepsfase. De Duitse club liet dit seizoen onder andere Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkussen achter zich. In Duitsland treft hij onder meer landgenoot Justin Hoogma en Mark Uth, die in het verleden voor sc Heerenveen en Heracles Almelo speelde.

Bekijk ook