Joshua Brenet verlengt tot 2017

Artikel
Joshua Brenet verlengt tot 2017

Joshua Brenet (21) heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2017 aan PSV verbindt. Ook is er een optie op een extra jaar in het contract van de vleugelverdediger opgenomen.

‘Een heerlijk gevoel’
Brenet, van 20 maart 1994, is dit seizoen een vaste waarde in het elftal van trainer Phillip Cocu. De in Kerkrade geboren verdediger en PSV kwamen eerder deze week tot overeenstemming over het verlengen van zijn contract. Als gevolg daarvan ondertekenden hij en technisch manager Marcel Brands de nieuwe verbintenis. “Dit is een heerlijk gevoel”, verklaart Joshua direct na de contractverlenging. “Het geeft een extra boost dat ze met me door willen gaan, zeker na wat er allemaal gezegd is. Ik heb vertrouwen in mijzelf en de club heeft ook vertrouwen in mij. Het is een prachtige dag.”

De contractverlenging met Joshua Brenet werd vrijdagmiddag bekrachtigd | © PSV Media De contractverlenging met Joshua Brenet werd vrijdagmiddag bekrachtigd | © PSV Media

Debuut in 2012
De speler, afkomstig uit de jeugdopleiding van de club, debuteerde in 2012 in Italië voor PSV. Trainer Dick Advocaat liet Brenet destijds invallen tijdens het UEFA Europa League-duel met SCC Napoli. Zijn competitiedebuut volgde op 17 augustus 2013, thuis tegen Go Ahead Eagles. In het kampioensjaar 2014-2015 had Brenet, met achttien competitiewedstrijden een behoorlijk aandeel. De Limburger maakte bovendien één van de mooiste treffers van het seizoen door tegen PEC Zwolle van afstand schitterend raak te volleren. Bij die competitietreffer bleef het voorlopig, al was hij eerder in het bekerduel met Roda JC ook trefzeker.