Jorrit Hendrix met Jong PSV tegen Jong Ajax

Artikel
Jorrit Hendrix met Jong PSV tegen Jong Ajax

Jorrit Hendrix kan vanavond na maandenlang blessureleed zijn eerste wedstrijdminuten maken. De middenvelder is opgenomen in de selectie van Jong PSV, dat vanavond voor de beloftentopper tegen Jong Ajax naar Amsterdam afreist.

Selectie
Hendrix raakte in het UEFA Champions Leagueduel met FC Rostov eind september in Rusland geblesseerd. Sindsdien staat hij langs de kant. Enkele weken geleden hervatte hij de (groeps)training op De Herdgang en inmiddels is hij fit genoeg voor zijn eerste wedstrijdminuten sinds het duel in Rostov aan de Don. Naast Hendrix zijn ook verdediger Jordy de Wijs en doelman Hidde Jurjus in de selectie van Pascal Jansen opgenomen. Vanuit PSV onder 19 krijgt het team versterking van Joël Piroe en Jurich Carolina. Bram van Vlerken is nog altijd geblesseerd.

Klein verschil
Jong Ajax doet het net als Jong PSV goed in de Jupiler League. De Amsterdamse beloften doen het met een tweede plaats zelfs net ietsje beter, al is het onderlinge verschil met twee punten klein. Bij winst klimt Jong PSV dan ook over Jong Ajax heen. VVV Venlo is met 35 punten nog altijd koploper in de Jupiler League, Jong Ajax heeft er net als MVV 33, Jong PSV 31.

Bekijk ook