Jorrit Hendrix: ‘Geniet echt van de quality time samen’

Jorrit Hendrix: ‘Geniet echt van de quality time samen’
4 min

Velen zitten op dit moment thuis. Wat doe je om fit te blijven? Welke series moet je zeker kijken? En wat mis je in deze periode van sociale onthouding het meeste? PSV’ers weten raad. Jorrit Hendrix zit in ieder geval niet stil. Zijn tips om de dag door te komen.

Wat eet je? En wie kookt er nu?
“Gewoon zoals normaal. Ik train alsnog iedere dag, dus ik heb ook ongeveer dezelfde calorie-, koolhydraat- en eiwitbehoeften. Mijn vriendin is de chef des huizes zoals gewoonlijk, haha.” 

Wat doe je tegen de verveling?
“Tegen de verveling? Die is er eigenlijk niet. Ik heb twee kinderen in de leeftijd van 2,5 en 1 jaar oud, dus er is altijd wel leven in de brouwerij. Genoeg leuke dingen om te ondernemen. We maken er het beste van en genieten echt van de quality time samen.”

Geen series kijken?   
“Ik kwam net tot het besef dat de serie Mocro Maffia er sinds vandaag weer op is. Dus nu kunnen we weer genieten van een van onze favoriete series. Zeker een aanrader! Deze is trouwens te zien op Videoland.”

Welke films moeten supporters deze dagen zeker kijken? En waarom die?
“Oef, films vind ik een lastige. Ik heb geen ultieme favoriet. Maar een tijdje terug heb ik alle delen van Harry Potter teruggekeken. Blijft altijd leuk. En voor nu in deze situatie top omdat het acht films zijn. Zo ben je toch weer even zoet!”

Wat raad je mensen aan te lezen?
“Ik werp af en toe een blik in mijn Spaanse lesboek. Gekregen van keeperstrainer Ruud Hesp. Dit doe ik omdat ik het een mooie taal vind en het maakt het communiceren met teamgenoten als Érick Gutiérrez en makkelijker.”

Speel je games?
“Qua games houd ik van gezelschapsspellen zoals Rummikub, 30 Seconds, Party en Co en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik was altijd al de winnaar bij alle spellen. Dus beter dan dat kan haast niet, hè! Zegt iets over mijn spelkwaliteiten of juist over die van mijn tegenstanders. Je zult mij niet gauw achter de Xbox of PlayStation vinden. Deze heb ik namelijk niet eens.”

Wat mis je het meeste, nu je niet alles kunt doen?   
“Het voetballen zelf. De wekelijkse wedstrijden en de dagelijkse pooltoernooitjes op de club. Verder mis ik het onbezonnen leventje wel. De vrijheid om gewoon naar buiten te gaan en met vrienden en familie af te spreken zonder gevaar te lopen of iemand in gevaar te brengen.”

Wat is op dit moment je meest gedraaide nummer op Spotify?   
“Het meest gedraaide nummer is Señorita van De Toreador. Die vinden mijn kinderen ook echt fantastisch. Een liedje waar je even lekker gek op kunt doen!”

De kids geven wel voldoende afleiding, zo te zien.  
“Ik heb twee kinderen. Een dochter genaamd Leau en een zoontje die Lennox heet. Met hen proberen we toch iedere dag even een frisse neus te gaan halen. Dit doen we dan vaak door een grote ronde te fietsen of we gaan naar een groot bos met de honden erbij om te wandelen. Mochten we dan iemand tegenkomen blijven we altijd op de gepaste afstand van ongeveer 2 meter. Even lekker uitwaaien en onze energie kwijt.

Verder kan mijn dochter zich uren vermaken met Play Doh-klei of gaan we puzzelen. Tegenwoordig hebben we ook tijdelijk de trampoline midden in onze woonkamer staan omdat ons dakterras wordt verbouwd, dus daar wordt ook enige tijd op doorgebracht. En verder probeert mijn zoontje Lennox van 1 jaar wat stapjes te zetten dus dat is ook heel erg leuk om nu met z’n allen te oefenen.”