Jorrit Hendrix bezorgt PSV winst en record

PSV heeft het uitduel met Vitesse winnend afgesloten. In de absolute slotfase bezorgde Jorrit Hendrix PSV de overwinning met een bekeken schuiver in de verre hoek: 0-1. De treffer betekende bovendien een eredivisierecord. PSV is de eerste club die 42 wedstrijden achter elkaar een doelpunt maakt in de Eredivisie.

Sterke openingsfase krijgt geen vervolg
PSV, dat in vergelijking met het duel tegen AZ geen wijzigingen in de basisopstelling doorvoerde, begon dominant in Arnhem. De ploeg van Cocu eiste de bal op en kwam daardoor in de openingsfase tot een aantal goede kansen. Onder meer via Pereiro, maar de beste was voor oud-Vitessenaar Pröpper. De middenvelder dook in de 8e minuut op in de zestien en kegelde de bal op aangeven van Arias tegen de paal. PSV kon die sterke eerste minuten geen passend vervolg geven. Naar mate de rust dichterbij kwam nam Vitesse zelfs het gewicht van de wedstrijd op zich. De thuisploeg werd gevaarlijker en gevaarlijker en was via Solanke en Oliinyk plots dichtbij een treffer, maar de goed keepende Zoet weerhield PSV voor rust van een tegentreffer.

Bij de opkomst van beide elftallen een prachtig eerbetoon van onze supporters aan Meneer Frits. Heel mooi! | © Pics United Bij de opkomst van beide elftallen een prachtig eerbetoon van onze supporters aan Meneer Frits. Heel mooi! | © Pics United

Spel golft op en neer
Direct na rust moest Zoet opnieuw aan de bak. In de 50e minuut bij een inzet van Ibarra en niet gek veel later was de doelman ook de doorgelopen Leerdam de baas. Tussen de twee pogingen door had Hendrix een beste kans om PSV op voorsprong te zetten, maar zijn poging was een te makkelijke prooi voor Vitesse-doelman Room. Na een uur spelen leek PSV de wedstrijd weer wat naar zich toe te trekken. PSV hield de bal wat beter in de ploeg en had misschien zelfs een strafschop moeten hebben, nadat Arias in het zestienmetergebied van Vitesse naar de grond werd gewerkt. Blom zag er echter niets in. Even later voorkwam Room een voorsprong voor PSV door een kopbal van Moreno uit zijn doel te ranselen.

Gastón Pereiro in duel met Kelvin Leerdam, die de Uruguayaan aan het shirt trekt | © Pics United Gastón Pereiro in duel met Kelvin Leerdam, die de Uruguayaan aan het shirt trekt | © Pics United

Jorrit Hendrix matchwinnaar
Vervolgens was het weer aan Vitesse dat, net als PSV eerder, schreeuwde om een penalty na mogelijk hands van Bruma. Ook ditmaal gaf Blom geen krimp, waarna PSV even later goed weg kwam toen Rashica een enorme kans miste. De thuisploeg zette daarna nog even aan, maar het was uiteindelijk PSV dat aan het langste eind trok. Een perfecte counter belandde voor de voeten van Jorrit Hendrix. Hij bleef oog in oog met Room ijzig kalm en bezorgde PSV met een bekeken schuiver in de blessuretijd de winst: 0-1.

Jorrit Hendrix scoort in blessuretijd de winnende en is de gevierde man | © Pics United Jorrit Hendrix scoort in blessuretijd de winnende en is de gevierde man | © Pics United