‘Jongens hadden de trip verdiend’

‘Jongens hadden de trip verdiend’
2 min

Met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen eindigt een seizoen dat slecht begon, maar uiteindelijk de 24e landstitel opleverde. Om dat te vieren maakte de selectie deze week een uitstapje naar Barcelona. “Daar was het tijd voor andere dingen, dat hadden de jongens verdiend.”

Reis      
Op de persconferentie vertelde Cocu dat zijn team daar niet getraind had. “Het was tijd voor andere dingen en omdat we iedereen mee wilden nemen op deze reis, hebben we ervoor gekozen tussen het de duels met ADO Den Haag en FC Groningen weg te gaan. Een aantal jongens krijgen zondag na de wedstrijd direct vrij omdat ze zich op andere zaken moeten voorbereiden”, legde Cocu uit.

Topscorer  
Voor PSV staat er tegen FC Groningen, behoudens een mooi afscheid voor het thuispubliek, niet veel meer op het spel. Hirving Lozano aast nog wel op iets: de topscorerstitel. Vorige week scoorde de Mexicaan, maar viel hij direct daarna uit met een blessure. Toch lijkt hij tegen FC Groningen gewoon te kunnen spelen. “Hij trainde vrijdagochtend gewoon met de groep mee”, aldus Cocu, die aangaf Lozano te steunen in zijn jacht op de topscorersitel. “Uiteindelijk moet hij het natuurlijk zelf doen, maar we zijn nu in een situatie beland dat we hem wat meer ruimte kunnen geven. Mochten we hem als team kunnen helpen in zijn doel, zullen we dat niet nalaten.”

Viergever  
Tot slot reageerde Cocu nog kort op de transfer van Nick Viergever naar PSV. “Wij zijn blij met zijn komst, hij voegt iets toe aan onze selectie. Het is een multifunctionele speler met de nodige ervaring”, aldus Cocu, die tegen Gronignen geen beroep kan doen op Santiago Arias (geschorst). Luuk de Jong en Marco van Ginkel zijn twijfelgevallen.