Jong wint knotsgek duel in Limburg

3 min

Een hele vroege rode kaart, twee strafschoppen tegen en een 2-0 achterstand. Het leek een moeilijke avond te worden voor Jong PSV, maar de ploeg van Haar knokte zich heel knap terug en won met 3-2 van de Limburgers in een knotsgek duel.

Vroege rode kaart
Op de verjaardag van trainer Haar kreeg Jong PSV al snel een flinke tegenvaller te verwerken in Kerkrade. Daneels kreeg al na negen minuten spelen een directe rode kaart, omdat de aanvaller volgens de scheidsrechter de bal met de hand stopte op de PSV-doellijn. Ook de strafschop die daaruit volgde werd benut. Diezelfde Engels scoorde verdubbelde de score ongeveer een kwartier later. Het leek een hele lastige avond te worden voor Jong PSV. Ondanks dat de ploeg van Haar met een man minder speelde kreeg het zo af en toe toch kleine kansjes. Zo vloog een schot van Rigo maar net naast het doel van Muyters. Een van die spaarzame kansen vloog er vlak voor rust zelfs in, en hoe: Mauro krulde de bal van grote afstand via de onderkant van de lat in het doel. Een beauty.

Het moment van de eerste helft: de rode kaart van Daneels Het moment van de eerste helft: de rode kaart van Daneels

Knotsgekke tweede helft
Vlak na rust kreeg Jong PSV via Soulas en Verreth drie grote kansen op de gelijkmaker. Soulas kopte een bal uit een vrije trap over en pogingen van Verreth eindigden in de handen van de doelman en op de lat. Enkele minuten later kreeg de thuisploeg opnieuw een strafschop. Ditmaal vloog die er niet in, want Van Osch zat in de goede hoek en hield zijn team zo in de wedstrijd. Een tienkoppig Jong PSV gaf vrijdagavond niet op en had zelfs meer recht op een treffer dan Roda JC. Na een ruim uur spelen viel die verdiende treffer ook. De bal kwam voor de voeten van Verreth via een fraai overstapje van uitblinker Mauro. De aanvaller schoot direct en beheerst de 2-2 binnen.

En daar bleef het niet bij. Ook de thuisploeg kwam met tien man te staan: Milts kreeg in de 69e minuut een directe rode kaart. Een kwartier voor tijd kwam Jong PSV zelfs op voorsprong. Lundqvist knalde van afstand de 2-3 binnen. Vlak voor tijd kreeg ook Roda JC-speler El Makrini een directe rode kaart.