Jong PSV zet imponerende zegereeks voort

Vrouwen

Op PSV Academy ontving Jong PSV de beloften van VV Alkmaar, de nummer drie op de ranglijst. In een aantrekkelijk en doelpuntrijk duel wist het elftal van trainer Den Brok de drie punten in Eindhoven te houden. Daarmee bleef de perfecte score voor PSV -acht overwinningen uit acht duels- in stand.

Gelijkwaardige eerste helft
De eerste tien minuten van het duel waren voor Alkmaar. Keepster Bastiaen moest vroeg ingrijpen op een aantal kansjes, maar wist haar doel schoon te houden. Daarna was het PSV dat het beste van het spel had en een aantal mogelijkheden creëerde. Het duurde echter tot ver in de eerste helft voordat de Eindhovense ploeg wist te scoren. Koeleman verzond een ogenschijnlijk onhaalbare diepe bal naar Hulswit, die met een uiterste krachtinspanning toch tot een onhoudbaar schot wist te komen. Twee minuten later vond Martina de vrijstaande Verheijen op de rand van de zestien. De middenvelder schoot de bal hard en droog in de linkerhoek.

Felle strijd tot het einde
Het eerste kwartier na de rust liet PSV het beste spel van de wedstrijd zien. Een aantal vloeiende combinaties leverden goede kansen en uiteindelijk een derde doelpunt op: Mahieu joeg een afgeslagen bal vanaf zestien meter in een keer in het dak van het Alkmaarse doel. Niet veel later scoorde Alkmaar echter vanuit een corner, waardoor de wedstrijd tot het einde toe onder hoogspanning bleef. Pas in de laatste minuut gooide Stoit, op aangeven van Snellenberg, het duel definitief in het slot door met een harde schuiver doel te treffen. Diep in de extra tijd schoot Alkmaar de 4-2 eindstand op het scorebord.