Jong PSV wint stadsderby van FC Eindhoven

In een goed gevuld Jan Louwers Stadion heeft Jong PSV voor de tweede maal dit seizoen gewonnen. Tegen stadgenoot FC Eindhoven tekenden Sam Lammers en Mauro Junior voor de treffers namens de ploeg van trainer Dennis Haar, die nu zeven punten uit vier wedstrijden heeft behaald.

Prachtgoal Lammers
In een vermakelijke eerste helft zag algemeen directeur Toon Gerbrands, die bij de stadsderby aanwezig was, Sam Lammers de score na een kwartier spelen openen. De aanvaller die deze zomer aansloot bij de A-selectie kapte op de rand van het zestienmetergebied tegenstander Loof uit, om de bal vervolgens op prachtige wijze in de bovenhoek te krullen. Even daarvoor was FC Eindhoven al goed weggekomen toen diezelfde Loof een bal via zijn borst op de buitenkant van de paal van zijn eigen doel werkte. Jong PSV weigerde echter door te drukken na de vroege voorsprong en daar profiteerde de thuisploeg van. Na een dikke twintig minuten liet Lieder doelman Eloy Room kansloos door een poging van afstand net voldoende van richting te veranderen: 1-1.

Sam Lammers baalt na een gemiste kans, de aanvaller tekende in Eindhoven voor de 0-1 Sam Lammers baalt na een gemiste kans, de aanvaller tekende in Eindhoven voor de 0-1

Debuut Malen, Mauro Junior matchwinnaar
Dat was, ondanks een handvol aardige mogelijkheden aan beide kanten, ook de ruststand. In de tweede helft lag het initiatief lange tijd bij FC Eindhoven, dat na een uur bijna ook op voorsprong kwam via Van den Boomen. De middenvelder van de thuisploeg mocht na een vermeende overtreding van Armando Obispo aanleggen en zag zijn poging slechts rakelings naast het doel gaan. Jong PSV kon daar, tot de entree van debutant Donyell Malen, weinig tegenoverstellen. De van Arsenal overgekomen aanvaller zorgde met zijn snelheid echter voor dreiging en stichtte met pogingen van afstand ook doelgevaar. Toch was het niet hij, maar collega-aanvaller Mauro Junior die Jong PSV drie punten bezorgde door in de slotfase met een droge knal voor 1-2 te tekenen.