Jong PSV wint stadsderby mede dankzij Paal

Jong PSV heeft vrijdagavond de stadsderby, ook wel de mini variant van de Lichtstadderby genoemd, gewonnen met 4-1. Op De Herdgang zorgden Alberto, Paal, Jozefzoon en Rosario voor de doelpunten aan de kant van Jong PSV. Paal zal zijn doelpunt niet snel vergeten: de middenvelder schoot vanaf 20 meter prachtig raak. Door de overwinning blijft de ploeg van Jansen bovenaan staan in de Jupiler League.

Vroeg op achterstand, knappe goal Alberto
De vele aanwezige toeschouwers op De Herdgang zagen Jong PSV niet goed beginnen op de voetbalvrijdag. Na zes minuten stond de ploeg van Jansen al op een achterstand door een doelpunt van Deschilder. De beloftenploeg had het moeilijk in de beginfase van de stadsderby en creƫerde vrijwel geen kansen. Het eerste gevaar van Jong PSV kwam na een halfuur spelen. Captain Gudmundsson stuurde Jozefzoon de diepte in met een uitstekende steekpass. Jozefzoon schoot goed, maar keeper Swinkels redde eenvoudig. Na de kans nam FC Eindhoven het initiatief over, maar kreeg het geen grote kansen meer. Vlak voor rust viel dan toch de gelijkmaker. Beto da Silva legde de bal heerlijk klaar voor Alberto, die beheerst afmaakte. Beide ploegen gingen met een gelijkspel de kleedkamer in: 1-1.

Het verslag loopt verder onder de afbeelding

Prachtige goal Paal
De tweede helft was voor de thuisploeg. Beto da Silva kreeg na twee minuten al een kans om Jong PSV op voorsprong te schieten. Zijn schot in de korte hoek werd geblokt door Swinkels. Twee minuten later was het wel raak, en hoe. Middenvelder Paal schoot vanaf 20 meter raak met een hard afstandsschot. Na de prachtige goal ging de beloftenploeg op zoek naar de 3-1. Beto was er dichtbij, maar zijn schot ging over. Na een ruim uur spelen was het wel raak, en kreeg Jong PSV die verdiende derde goal. Jozefzoon pikte zijn doelpuntje mee na een verkeerde terugspeelbal. FC Eindhoven was in de slotfase nog een aantal keer dichtbij de aansluitingstreffer, maar de bal ging er niet in. In de extra tijd zorgde Rosario voor het slotakkoord: hij kopte de bal in het netje en zorgde daarmee voor de 4-1.

Van Osch; Van Vlerken, Van Bruggen, De Wijs, Alberto (87/Carolina); Paal, Jozefzoon, Rosario; Beto da Silva, Lundqvist (64/Laursen), Gudmundsson (79/Rommens).