Jong PSV wint overtuigend van Jong FC Utrecht in doelpuntenfestijn

Jong

Op Sportcomplex Zoudenbalch liet Jong PSV niets heel van Jong FC Utrecht. Het doelpuntenfestijn eindigde 1-6. Namens de Eindhovenaren scoorden Sambo, Piroe, Daverveld, Bakayoko en Fofana twee keer.

Droomstart
De wedstrijd was een weerzien met oud-PSV’ers Djenairo Daniels en Davy van den Berg. Beide begonnen in de basis bij Jong FC Utrecht. Jong PSV begon met een droomstart aan de wedstrijd. Na twee minuten speeltijd wist Fredrik Oppegård zichzelf knap vrij te lopen en een geplaatste voorzet te geven op het hoofd van Shurandy Sambo. De rechtsback kon eenvoudig binnenkoppen voor de 0-1. Ook Joël Piroe kwam aan het woord. De spits werd goed vrijgespeeld en na een knappe loopactie wist hij de bal met een lobje over de Utrechtse doelman te schieten. Een 0-2 voorsprong in de eerste vijftien minuten. Een volgende poging kwam van Jeremy Antonisse die van ver kon schieten maar zijn knal over het doel zag gaan. Fode Fofana kwam nog niet op het scoreformulier voor maar bracht daar zelf verandering in. Met een fraaie omhaal bepaalde hij de ruststand, 0-3.

Doelpuntenfestijn
De tweede helft was krap begonnen en de vierde goal lag er al in. Na mooi terugkoppen van Armando Obispo werd Tijn Daverveld bediend. Het centrale duo vond elkaar makkelijk en de stand werd 0-4. Fofana kon bijna na een loopactie de voorsprong nog verder uitbreiden, maar hij stuitte op Jong FC Utrecht-doelman Paes. Toch kwam zijn tweede van de avond snel. Met een uur op de klok stormde de spits richting het doel van Paes en wipte de bal fraai over hem heen voor zijn tweede doelpunt van de avond. Aan de andere kant van het veld deed de thuisploeg wat terug. Van dichtbij kon er geschoten worden en de inzet was onhoudbaar voor Maxime Delanghe. Het doelpuntenfestijn was nog niet voorbij. Invaller Johan Bakayoko wist de bal knap voorbij Paes te schieten voor zijn eerste doelpunt voor Jong PSV. De Eindhovense wervelstorm bleef maar over het veld razen. 1-6 werd de eindstand na een weergaloze wedstrijd van Jong PSV.

Delanghe; Sambo (65/Kreekels), Daverveld, Obispo, Oppegård, Kjølø (80/Rigo), Matuta; Antonisse (70/Timan), Touré (65/Bakayoko); Piroe, Fofana (80/Kristinsson).