Jong PSV wint ook van Jong Ajax: 2-0

Jong PSV heeft een uitstekend Paasweekeinde achter de rug. Na de 0-2 overwinning op VVV-Venlo vrijdagavond won het team van Darije Kalezic dinsdag met 2-0 van Jong Ajax.

Zes punten, nul goals tegen
Een prima weekeinde dus voor Jong PSV, dat aanstaande vrijdag alweer aan de bak mag tegen FC Den Bosch. Op De Herdgang trad het team aan met een aantal spelers uit de PSV-selectie, onder wie Stijn Schaars, doelman Remko Pasveer en Abel Tamata. Ook Marcel Ritzmaier startte en al na zes minuten bracht hij PSV aan de leiding. Met een prachtige uithaal tekende hij voor de 1-0.

Jordy de Wijs moest met een blessure het veld verlaten | © Pics United Jordy de Wijs moest met een blessure het veld verlaten | © Pics United

De Wijs geblesseerd
Na ruim twintig minuten incasseerde Jong PSV een tegenvaller toen Jordy de Wijs met een blessure uitviel. Over de aard daarvan zal later meer duidelijk worden. Zijn vervanger Suently Alberto deed het goed en maakte op slag van rust zelfs de 2-0, nadat Augustine Loof vlak daarvoor de paal raakte. De ruststand zou uiteindelijk ook de eindstand blijken. Kalezic bracht ook nog Van Overbeek en Sanoh in het veld voor Bergwijn en Boljevic, maar in gevaar kwam zijn team sowieso niet meer. Op de ranglijst doet Jong PSV goede zaken met de zes punten in twee wedstrijden. Vrijdag wacht het uitduel met FC Den Bosch.

Marcel Ritzmaier opende al vroeg in de wedstrijd de score | © Pics United Marcel Ritzmaier opende al vroeg in de wedstrijd de score | © Pics United

Op PSV TV later een verslag en reacties na afloop van de overwinning op Jong Ajax