Jong PSV wint ook thuis van RKC Waalwijk

Jong PSV heeft vrijdagavond met 2-1 gewonnen van provinciegenoot RKC Waalwijk. Op De Herdgang waren Aboukhlal en Soulas trefzeker voor de ploeg van Haar. Vlak voor tijd stopte Roulaux een strafschop.

Aan elkaar gewaagd
Jong PSV en RKC Waalwijk ontlopen elkaar nauwelijks op de ranglijst (nummer vijf tegen de nummer zes). Ook op het veld waren de teams aan elkaar gewaagd. De ploeg van Haar kreeg na vier minuten al een goede kans om op voorsprong te komen: een vrije trap van Mauro werd knap gepakt door doelman Vaessen. Nog geen vijf minuten later kwam Jong PSV goed weg. Eerst kreeg Seys een grote kans op de openingstreffer, vlak daarna raakte Spierings de lat vanuit een corner. In het resterende deel van de eerste helft golfde het spel op en neer, zonder echt grote kansen aan beide kanten.

Piroe en Aboukhlal Piroe en Aboukhlal

Roulaux stopt strafschop
In de tweede helft lag de bal al binnen twee minuten in het net. Aboukhlal kreeg de bal van Piroe en tikte eenvoudig binnen in een leeg doel. Daneels kreeg enkele minuten later een levensgrote kans om de score te verdubbelen, maar stuitte op Vaessen. Ook Mauro was dichtbij. De Braziliaan haalde hard uit op doel na een fraaie solo maar opnieuw stond Vaessen in de weg. Na precies een uur spelen was het wel raak. Soulas kopte uit een vrije trap de 2-0 binnen. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers via invaller Maatsen terug in de wedstrijd. Vlak voor tijd kreeg RKC dé mogelijkheid om gelijk te maken. Seys mocht aanleggen vanaf elf meter, maar Roulaux redde knap waardoor Jong PSV de drie punten pakte.

Roulaux, Wallenburg, Daverveld, Soulas, Theunissen, Lonwijk, Aboukhlal, Verreth (39/Frey), Piroe, Mauro, Daneels (78/Schoonbrood)