Jong PSV wint mini-topper

Na de winst tegen Jong AZ is het Jong PSV ook gelukt om te winnen van de beloften van Ajax. Op Sportcomplex De Toekomst won de ploeg van Peter Uneken een spannende wedstrijd met 1-2.

Voorsprong
De wedstrijd begon in hoog tempo, beide ploegen hielden de druk hoog. Een combinatie tussen Cheick Touré en Richy Ledezma bracht het spel naar voren, maar een moeizame aanname haalde de aanval eruit. In het volgende kwartier kwam het initiatief voornamelijk van de Amsterdamse kant. Uit een snelle uitbraak kwam Ledezma weer naar voren en werd door de verdediging van Jong Ajax onderuit gehaald. Uit de vrije trap die daarop volgde schoot aanvoerder Justin de Haas de bal koelbloedig binnen voor de 0-1. De verdubbeling kwam slechts minuten later. Jong Ajax-doelman Dominik Kotarski schoot een afvallende bal in de voeten van Ledezma. De Amerikaan bediende Touré die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Vlak voor rust kwam er nog een gevaarlijk schot op doel van Jong Ajax maar Maxime Delanghe ving de inzet gemakkelijk. Toch kwam er nog een tegenslag. Een combinatie van de Amsterdammers was niet te stoppen en Jurgen Ekkelenkamp maakte de 1-2.

Kansenregen

Ook in de tweede helft lag het tempo hoog. Jong Ajax kwam dichtbij een grote kans maar een slimme ingreep van Luis Felipe bracht de bal terug bij de Eindhovenaren. Shurandy Sambo en Ismael Saibari kwamen allebei dichtbij maar zagen hun inzet geblokkeerd worden door doelman Kotarski. Ook Damian Timan had een grote kans maar stuitte op de doelman. Halverwege de eerste helft regende het kansen voor Jong PSV. Timan kwam nogmaals dichtbij toen Saibari hem wegstuurde. Maar een knappe inzet werd via de binnenkant van de paal uit het doel gehouden. De laatste twintig minuten moest de voorsprong met tien man worden verdedigd. Na een tweede gele kaart moest doelpuntenmaker De Haas het veld verlaten. De thuisploeg maakte het nog spannend, een kopbal na een hoekschop raakte de paal. De laatste tien minuten moest Jong PSV hard werken om de Amsterdamse aanvalslinie tegen te houden. Een doelpunt viel niet meer en de drie punten gingen mee naar Eindhoven.

Delanghe; Sambo, Kreekels, Felipe, De Haas; Matuta, Timan (85’ Thomas), Schoonbrood (72’ Kjølø); Ledezma (58’ Kristinsson), Touré (72’ Gloster), Saibari.