Jong PSV wint met tien man van FC Dordrecht: 3-2

Jong PSV heeft de koppositie in de Jupiler League met verve verdedigd. Bij het debuut van verdediger Armando Obispo stal aanvaller Sam Lammers met twee doelpunten wederom de show. Dante Rigo kreeg in de tweede helft rood namens Jong PSV, dat uiteindelijk met 3-2 won.

Goede start, minder vervolg
Tegen de nummer 19 van de Jupiler League na 6 speelronden begon Jong PSV alleraardigst. Al in de 3e minuut kreeg spits Sam Lammers, op aangeven van Siem de Jong, een flinke kans de beloften op voorsprong te zetten. Keeper Tim Coremans redde echter bekwaam. Zeven minuten later was Coremans echter kansloos op een afstandsschot van Pablo Rosario, die de bal met veel gevoel in de verre hoek plaatste: 1-0. Lang kon Jong PSV niet van die voorsprong genieten. Michael Chacon zette na een kwartier en eveneens met een schot van afstand de 1-1 op het scorebord. Kort voor rust stelde diezelfde Chacon Jafar Arias in staat de 1-2 te scoren. De Dordtse spits bekroonde een vloeiende actie van de middenvelder met de hak.

Jong PSV kwam al vroeg op voorsprong, maar gaf de wedstrijd voor rust uit handen Jong PSV kwam al vroeg op voorsprong, maar gaf de wedstrijd voor rust uit handen

Dubbelslag Lammers, rentree Beto
Direct na rust stelde Sam Lammers orde op zaken door van dichtbij zijn zevende seizoenstreffer binnen te tikken. Een paar minuten later had Coremans maar ternauwernood een antwoord op een verrassend schot van de mee opgekomen Simon Poulsen. Lammers was vervolgens wel weer trefzeker. De aanvaller profiteerde in de 58e minuut van geblunder in de achterhoede van FC Dordrecht en tilde daarmee zijn seizoenstotaal naar acht: 3-2. Een minuut later moesten de beloften echter alweer een domper verwerken. Dante Rigo kreeg direct rood na charge op het middenveld. Beter nieuws was er zo’n tien minuten voor tijd. Op dat moment maakte Luiz Beto da Silva zijn rentree voor Jong PSV, nadat hij in de voorbereiding van het seizoen een vervelden hoofdblessure opliep. Met hem in de ploeg bleef het bij 3-2.

Jurjus; Van Vlerken, Van Bruggen, Obispo, Poulsen; Rigo, S. De Jong, Rosario; Laursen (78/Beto da Silva), Lammers en Gudmundsson (78/Paal).

Sam Lammers schoot vrijdagavond maar weer eens met scherp voor Jong PSV Sam Lammers schoot vrijdagavond maar weer eens met scherp voor Jong PSV