Jong PSV wint laatste thuisduel

In een doelpuntrijk duel heeft Jong PSV afgerekend met FC Dordrecht. Op De Herdgang werd het 4-2 voor de ploeg van Haar. Armando Obispo werd voor de wedstrijd gehuldigd vanwege zijn debuut in PSV 1.

Vroege voorsprong, Gudmundsson mist strafschop
Op een zonnige vrijdagavond begon Jong PSV sterk aan het laatste thuisduel van het huidige Jupiler Leagueseizoen. Na acht minuten spelen kreeg Laursen al een grote kans op de openingstreffer. De Deen scoorde niet, maar een minuut later lag de bal wel in het net. De bal kwam voor de voeten van Gakpo, die hard binnenschoot. Zo’n tien minuten later kreeg Jong PSV een strafschop. Gudmundsson ging achter de bal staan, maar miste. De aanvaller schoot recht door het midden in de handen van doelman Janssen. Een kwartier voor rust werd het wel 2-0. Obispo stond helemaal vrij bij de tweede paal en tikte een fraaie voorzet van Paal binnen. Dat was ook gelijk het laatste hoogtepunt van de eerste helft.

Gakpo scoorde vrijdagavond zijn zevende van het seizoen Gakpo scoorde vrijdagavond zijn zevende van het seizoen

Doelpuntrijk
Ook in de tweede helft scoorde de ploeg van Haar na precies negen minuten. Laursen liep na een fraaie actie alleen op doel af en rondde beheerst af. De tegenstander deed na ruim een uur spelen iets terug: Mahmudov schoot via het been van Teze de 3-1 binnen. Twee minuten later kreeg FC Dordrecht een grote kans op de aansluitingstreffer, maar Van Osch hield Jong PSV op de been met een prachtige redding. In de tweede helft ging het spel op en neer. Zo lag de bal vlak na de tegentreffer alweer aan de andere kant in het net. Malen versnelde, liep alleen op doel af en schoot koeltjes raak. Twee minuten later viel er wederom een doelpunt, maar dan weer in het doel van Van Osch. De bezoekers kregen een strafschop, die door Arias werd benut. Vlak voor tijd kregen beide ploegen nog een grote kans op een treffer, maar gescoord werd er niet meer. Zo sloot Jong PSV zijn laatste wedstrijd van het seizoen winnend af.

Van Osch; Teze (64/Van Vlerken), Abels, Obispo, Paal; Rigo, Malen, Duarte; Laursen (79/Konings), Gudmundsson, Gakpo (54/Ritzmaier)

Armando Obispo werd voor de wedstrijd gehuldigd vanwege zijn debuut in PSV 1 Armando Obispo werd voor de wedstrijd gehuldigd vanwege zijn debuut in PSV 1