Jong PSV wint knotsgek duel van Den Bosch: 5-4

Jong PSV is het seizoen begonnen met een bijzondere zege. In een knotsgekke wedstrijd won het met 5-4 van FC Den Bosch. Sam Lammers was de grote man aan de kant van de beloften. De spits scoorde vier keer. Het andere doelpunt namens Jong PSV werd door Philippe Rommens gemaakt.

Vroege voorsprong
In een doelpuntrijke eerste helft nam Jong PSV in het Jan Louwers Stadion al snel de leiding. Nikolai Laursen zag in de 8e minuut een prima actie stranden op de benen van doelman Kees Heemskerk, die de bal echter voor de voeten van Sam Lammers tikte en dat buitenkansje werd door de aanvaller die afgelopen zomer voor Oranje O19 ook al op dreef was, moeiteloos verzilverd: 1-0. Even daarvoor kwamen de beloften nog goed weg. Romero Rosales was een minuut eerder namelijk al dicht bij de openingstreffer namens FC Den Bosch, maar hij vond in de lat zijn sta-in-de weg. De aanvaller dribbelde naar binnen, zocht de lange hoek maar zag zijn bal wegketsen van het aluminium.

Philippe Rommens duelleert. De Belg scoorde maandagavond zijn eerste treffer namens Jong PSV Philippe Rommens duelleert. De Belg scoorde maandagavond zijn eerste treffer namens Jong PSV

Viermaal Lammers
Lammers had beduidend minder moeite het net te vinden, getuige zijn loepzuivere hattrick voor rust. Na zijn openingsgoal tikte hij in de 32e minuut op aangeven van Albert Gudmundsson ook de 2-0 binnen en zeven minuten later bekroonde de spits een loopactie van Rai Vloet met de 3-0. Daarmee was de koek wat betreft de eerste helft nog niet op. Phillipe Rommens zorgde met een vrije trap voor de 4-0, terwijl Zilja Azizov op slag van rust de 4-1 verzorgde. Aan het doelpunt van Rommens ging een rode kaart van Jeremy Fernandes vooraf. Daarmee leek de zege wel binnen, maar in een knotsgekke en kolderieke tweede helft kwam FC Den Bosch via treffers van Ben Santerman, Regales en Bart Biemans in no-time langszij. Het slotakkoord was echter voor Lammers, die Jong PSV met zijn vierde treffer naar de zege en de derde plaats in de Jupiler League schoot.

Pasveer; Van Vlerken, Rosario, Alberto, Carolina; Rommens, Lundqvist, Gudmundsson (80/Paal); Lammers (68/Kardes), Vloet, Laursen.