Jong PSV wint eenvoudig van hekkensluiter Jong FC Utrecht

Jong PSV heeft vrijdagavond eenvoudig gewonnen van Jong FC Utrecht. De ploeg van Haar domineerde een groot deel van de wedstrijd, de thuisploeg had weinig in te brengen. Ritzmaier scoorde op fraaie wijze in de eerste helft. De andere doelpunten werden gemaakt door Van der Moot en Verreth (tweemaal).

Schitterend doelpunt Ritzmaier
Jong PSV begon goed aan de wedstrijd op Sportpark De Westmaat. Het kwam binnen vijf minuten al op een voorsprong dankzij een goal van Van der Moot, die vorig jaar nog op huurbasis voor de tegenstander van vrijdagavond speelde. De spits schoot de bal in de verre hoek en liet keeper Nijhuis kansloos. De ploeg van Haar domineerde vrijwel de gehele eerste helft, de thuisploeg had weinig in te brengen, op een aantal ongevaarljike afstandschoten na. Na een ruim halfuur spelen verdubbelde Jong PSV de score op prachtige wijze. Ritzmaier krulde een vrije trap perfect in de kruising. Nijhuis zat er met nog wel bij met zijn hand, maar kon een treffer niet voorkomen.

Een mooie plaat van huisfotograaf Photo-Prestige Een mooie plaat van huisfotograaf Photo-Prestige

Dubbelslag Verreth, Debuut Wallenburg
In de tweede helft golfde het spel iets meer op en neer. Beide ploegen zochten naar mogelijkheden, maar echt grote kansen zagen de toeschouwers weinig. Zowel de thuisploeg als de uitploeg kwam er zelden doorheen, tot het laatste kwartier. In de 73e minuut moest PSV-doelman Koopmans voor het eerst in actie komen. De Domstedelingen schoten binnen een minuut meerdere malen op het doel, maar Koopmans redde knap. Een kwartier vloog de bal er wel in aan de andere kant en maakte Verreth er 3-0 van. De Belg gleed een voorzet van de ingevallen Konings binnen. Tien minuten voor tijd deed Jong FC Utrecht iets terug via Joosten. Spannend werd het niet meer, want een aantal minuten na de tegentreffer scoorde Jong PSV opnieuw via Verreth, die zijn tweede van de avond maakte.

PSV O19-speler Baggio Wallenburg maakte vrijdagavond zijn debuut in het betaald voetbal. Gefeliciteerd!

Koopmans; Van Vlerken, Soulas, Abels, Paal (80/Wallenburg); Rigo, Verreth, Duarte; Van der Moot (75/Konings), Ritzmaier, Daneels (83/Rommens)