Jong PSV wil goede reeks voortzetten tegen RKC

Artikel
Jong PSV wil goede reeks voortzetten tegen RKC

Na drie knappe overwinningen neemt Jong PSV het maandagavond op tegen RKC Waalwijk. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt op sportcomplex De Herdgang.

Goede reeks
Jong PSV is 2016 uitstekend begonnen. De ploeg van Pascal Jansen won tot nu toe alle drie de duels in de tweede seizoenshelft. Er werd knap gewonnen uit bij Go Ahead Eagles en VVV-Venlo, MVV Maastricht werd thuis met 2-0 verslagen. Jong PSV wil deze knappe reeks graag voortzetten.

Versterking uit het eerste elftal
Trainer Pascal Jansen kan een beroep doen op enkele spelers uit het eerste elftal. Steven Bergwijn, die na de winterstop al tweemaal trefzeker was, zit wederom bij de selectie. Daarnaast heeft de trainer achterin de beschikking over Jordy de Wijs en Menno Koch. Laatstgenoemde speelde vorige week zijn eerste volledige wedstrijd na zijn blessure.    

Winst in het Mandemakers Stadion
In augustus ontving RKC Waalwijk Jong PSV in het Mandemakers Stadion. Het duel eindigde toen in een 1-2 overwinning voor Jong PSV. De wedstrijd kende een doelpuntrijke slotfase, beide ploegen scoorden in de extra tijd. Een van de doelpuntenmakers van toen is er vanavond niet bij: Rai Vloet wordt tot het eind van het seizoen verhuurd aan Eredivisieploeg Cambuur Leeuwarden. De andere doelpuntenmaker was Steven Bergwijn.

Een versterkt RKC Waalwijk
Tegenstander RKC Waalwijk is 2016 redelijk begonnen. De ploeg van trainer van den Berg begon goed, er werd met 2-1 gewonnen van Telstar. Hierna werd er ruim verloren van koploper Sparta Rotterdam en speelde het gelijk tegen Achilles ’29. RKC Waalwijk heeft vanavond net als Jong PSV een versterkte selectie: aanvaller Pieter Langedijk kwam over van Sparta Rotterdam. Hij liet in de vorige speelronde gelijk zijn visitekaartje achter door te scoren tegen Achilles ’29. Verder kan van den Berg beroep doen op nieuwe aanwinsten Kenny Anderson (Heart of Midlothian) en Ron Janzen (Cambuur Leeuwarden).