Jong PSV weet weer wat scoren is na kansenregen in Maastricht

Jong PSV weet weer wat scoren is na kansenregen in Maastricht
2 min
Jong

Met nul doelpunten in de laatste twee wedstrijden was het even geleden dat de spelers van Jong PSV elkaar in de armen vlogen. In de eerste helft tegen MVV lukte het, ondanks een groot aantal kansen, nog altijd niet om de bal in het net te werken. Daar kwam in het tweede bedrijf snel verandering in.

Kansenregen
In het paarse uittenue combineerde Jong PSV er in het begin van de wedstrijd aardig op los. Na een twintig minuten spelen had de belofte al ruim zeven keer de trekker overgehaald. Als kers op de taart was daar de aanvalsleider van de avond: Simon Colyn. Uit een vrije trap krulde hij de bal op de lat. Toch is na 25 minuten de eerste kans van MVV ook meteen een enorme; Dennis Vos kan de bal echter van de lijn halen. Daarna ging de uitploeg weer onverminderd door met het creëren van doelpogingen. Maar toen was daar opnieuw  MVV. Met een goal die naar buitenspel rook, stuurde de thuisploeg Jong PSV met een kater de kleedkamer in. 

Afmaken
De boodschap moet tijdens de thee duidelijk zijn geweest: tussen de palen schieten. Voor rust schoot de ploeg van Ruud van Nistelrooy al zo’n vijftien keer. Mathijs Tielemans had dat advies in ieder geval ter harte genomen, want in de 47e minuut bracht hij Jong PSV op gelijke hoogte. In zijn schot vanaf randje zestien zat een stuit waardoor de keeper zich verkeek. Twintig minuten later liet Johan Bakayoko diezelfde doelman kansloos achter. Vanaf de rechterkant krulde hij de bal prachtig in de kruising. Daarna was het verdedigen geblazen, zo wist ook Van Nistelrooy, die met twee wissels de achterhoede op oorlogssterkte bracht. Desondanks volgde een knotsgekke slotfase, waarin Maxime Delanghe Jong PSV tot drie keer toe op de been hield. En dus gingen de punten mee naar Eindhoven.

Delanghe, Markelo, Seelt, Vos, Leysen; Kjølø, Tielemans, (46/Antonisse) Saibari; (89/Comenencia) Bakayoko, (46/Nassoh) Colyn, (90/Matuta) Sealy. 

JongPSV
Jong