Jong PSV walst over Telstar heen: 6-0

Jong PSV heeft vrijdagavond de grootste overwinning van dit seizoen geboekt. Op De Herdgang wonnen de beloften met liefst 6-0 van Telstar, dat ruim een uur met tien man speelde. Door de zege heeft Jong PSV na 14 wedstrijden nu 21 punten.

Wervelend
Een goed en aantrekkelijk voetballend Jong PSV wervelde in de eerste helft langs Telstar. Liefst viermaal scoorde de ploeg van Dennis Haar. In de 13e minuut opende Albert Gudmundsson de score, nadat Sam Lammers op fraaie wijze door de verdediging van Telstar slalomde en de bal voor zijn voeten bezorgde: 1-0. Nauwelijks drie minuten later was het opnieuw raak. Dit keer pikte Matthias Verreth een slecht verwerkte inspeelpass op, waarna hij kiezelhard en doeltreffend uithaalde: 2-0. Nog voor het half uur stond de 3-0 al op het bord. Donyell Malen benutte een door hem zelf versierde strafschop en maakte daarmee direct zijn eerste treffer in de Jupiler League.

Donyell Malen legt aan voor zijn eerste Jong PSV-treffer Donyell Malen legt aan voor zijn eerste Jong PSV-treffer

Dubbelslag Malen
Kort voor rust was het wederom raak. Ditmaal na een goed lopende Jong PSV-aanval, uiteindelijk afgerond door wederom Malen. Hij passeerde keeper De Boer in de korte hoek: 4-0. Via Dante Rigo volgde in de tweede helft al vrij vlot de 5-0. De Belg mocht in de 50e minuut aanleggen voor een vrije trap, die hij op fraaie wijze binnen legde. Voor Jong PSV was dat het sein om de voet van het gaspedaal te halen. Wel pikte invaller Nikolai Laursen nog een treffer mee. De Deen bepaalde de eindstand op 6-0.