Jong PSV Vrouwen verslaat FC Twente

Vrouwen

Na de 8-1 overwinning bij Excelsior speelde Jong PSV Vrouwen afgelopen weekend haar eerste thuisduel. Op PSV Campus De Herdgang was de ploeg zaterdag met 2-0 te sterk voor de beloften van landskampioen FC Twente. Een verslag.

Veel balbezit PSV, weinig kansen
Met opnieuw Kuijpers in de gelederen, zocht PSV vanaf de aftrap de aanval. Het stuitte daarbij echter op een hechte en goed georganiseerde verdediging van FC Twente, waardoor kansen in het eerste halfuur spaarzaam waren. Pas daarna wist Jong PSV Vrouwen enkele openingen te creëren. Op slag van rust viel het eerste doelpunt voor de thuisploeg: Smits volleerde een scherp genomen hoekschop van De With achter de Twentse doelvrouw.

Beslissing blijft lang uit
Ook in de tweede helft hield PSV de touwtjes strak in handen. De verdediging gaf nauwelijks iets weg en aanvallend profiteerden de speelsters van trainer Den Brok steeds beter van de ontstane ruimtes: Lacroix zag haar schot na een prachtige individuele actie op de paal eindigen. Niet veel later stond diezelfde paal ook een doelpunt van Snellenberg in de weg. Omdat PSV bovendien nog een strafschop mistte, bleef het duel lange tijd spannend. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Smits die de wedstrijd met een koelbloedig genomen strafschop in het slot gooide: 2-0. De volgende competitiewedstrijd wordt, na de interlandperiode, op zaterdag 25 september uit bij ADO Den Haag gespeeld.