Jong PSV vierde na ruime zege op Volendam

In het Kras Stadion in Volendam speelde Jong PSV vrijdagavond de competitiewedstrijd tegen de plaatselijke FC. De ploeg van coach Dennis Haar boekte een verdiende 3-0 overwinning dankzij doelpunten van Ramselaar, Aboukhlal en Piroe.

Mooie treffer Ramselaar
Jong PSV begon goed aan de eerste helft. Meteen in de eerste minuut kreeg Piroe de kans op de openingstreffer, maar de spits stuitte op de doelman van de Volendammers. Vijf minuten later gebeurde Ramselaar hetzelfde. Na een goede combinatie met Teze stond Van Stappenhorst wederom in de weg. In een levendige openingsfase werd de thuisploeg ook gevaarlijk. Boy Deul raakte zelfs de lat. Jong PSV werd in de dertiende minuut beloond voor het sterke begin. Bart Ramselaar schoot van afstand via de binnenkant van de paal raak: 0-1. De kansenregen hield geen stand en dus moesten we tot halfverwege de eerste helft wachten totdat de eerstvolgende kans viel te noteren. Lonwijk werd goed de diepte ingestuurd, probeerde de bal over de doelman te tikken, maar die bleef goed kijken. Vlak voor rust kreeg Volendam twee goede kansen op de gelijkmaker. Zo raakte de thuisploeg voor de tweede keer de lat en voorkwam Van de Meulenhof met een goede reflex een tegentreffer.

Ruime overwinning
In de tweede helft was het wederom Jong PSV dat beter begon en via een schot van Daneels, over, en een schuiver van Piroe, rakelings naast de paal, meteen op zoek ging naar het tweede doelpunt. Na een klein uur spelen was het dan wel raak, en hoe! Na een heerlijke hakbal van Lonwijk rondde Aboubklal prima af. Amper vier minuten later viel ook meteen het derde doelpunt van de avond. Joël Piroe schoot vanaf de rand van de zestienmeter knap binnen. Daarna ontstond er niet veel gevaar meer aan Eindhovense kant. Volendam raakte nog voor de derde keer het houtwerk in de wedstrijd, maar verder kwam de thuisploeg niet. De laatste kansen in de wedstrijd waren voor Jong PSV. Aboukhlal en Piroe kregen de mogelijkheid om uit te halen, maar ze kregen allebei de bal niet richting het doel.

Doordat Almere City – FC Den Bosch in 3-1 eindigde, stijgt Jong PSV op de ranglijst en staat de ploeg nu vierde in de Keuken Kampioen Divisie.