Jong PSV verspeelt punten in slotfase

Jong PSV heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen MVV. Lang leek het erop dat de ploeg van Haar ging winnen, tot de laatste minuut. Een bal van Schroijen vloog in de slotseconden in de kruising.

Weinig kansen
Nadat het Maastrichts volkslied had geklonken kon Jong PSV op jacht gaan naar de derde overwinning van de maand oktober. Het publiek in De Geusselt werd weinig vermaakt in de openingsfase van het duel. Het spel golfde namelijk op en neer zonder echt grote kansen. In de 23e minuut moest een van de doelmannen pas voor het eerst echt in actie komen. Van Osch redde een schot van aanvaller Schroijen knap en voorkwam zo een tegentreffer. De eerste kans van de ploeg van Haar was direct raak na een klein halfuur spelen: Romero stuurde Verreth weg, die vervolgens koeltjes aflegde op de meegelopen Gakpo. De buitenspeler liep de bal eenvoudig binnen: 0-1. Heel lang kon Jong PSV niet genieten van die voorsprong: een aantal minuten later was het alweer gelijk via Schroijen.

Romero speelde vrijdagavond 45 minuten mee Romero speelde vrijdagavond 45 minuten mee

Late gelijkmaker
De belangrijkste man aan de kant van Jong PSV was vrijdagavond misschien wel Van Osch, die ook aan het begin van de tweede helft een knappe redding verrichte. Aan de andere kant was het wel raak: de opkomende Teze schoot een steekbal van invaller Frey hard binnen achter PSV-huurling Koopmans. Een fraai doelpunt. Ook in de tweede helft waren de kansen spaarzaam, zo creƫerden beide ploegen weinig. In de slotfase deed de thuisploeg er alles aan om op zijn minst een punt over te houden aan het duel, en met succes. In de laatste minuut van de officiƫle speeltijd vloog een bal van afstand in de kruising.

Van Osch, Teze, Abels, Obispo, Kun, Rigo, Verreth, Duarte (46/Frey), Romero (46/Piroe), Lundqvist, Gakpo (77/Daneels)