Jong PSV verslaat Telstar en eindigt als vierde

Jong PSV heeft vrijdagavond in zijn laatste thuiswedstrijd met 1-0 gewonnen van Telstar. Een doelpunt van Gudmundsson was genoeg voor de overwinning. Door de zege en het resultaat bij SC Cambuur – FC Eindhoven eindigt Jong PSV op de vierde plek in de Jupiler League. De hoogste eindpositie in de Jupiler League ooit.

Veel kansen, geen goals
Jong PSV begon met een sterke opstelling aan het duel met De Witte Leeuwen. Zo speelde het ook in de openingsfase, sterk. In het eerste kwartier kreeg het al meerdere kansen op de openingstreffer. Lammers stuitte op De Jong, Gudmundsson krulde net naast en ook Verreth zijn schot ging maar net over. Laatstgenoemde kreeg na een ruim halfuur spelen nog een grote kans op de 1-0, maar ook deze bal ging er niet in. Zo kreeg Jong PSV genoeg kansen in het eerste bedrijf, maar wist het niet te scoren. Ruststand: 0-0.

Gudmundsson maakte vrijdagavond zijn zestiende van het seizoen Gudmundsson maakte vrijdagavond zijn zestiende van het seizoen

Zestiende voor Gudmundsson
Het eerst kwartier van de tweede helft leek weinig op het eerste kwartier van de eerste helft. Jong PSV creëerde minder en kreeg een stuk minder kansen. Zo was de ploeg van Jansen pas voor het eerst gevaarlijk na een uur spelen. Zinchenko haalde uit richting het doel van De Jong, maar de sluitpost kon de bal eenvoudig pakken. Na 73 minuten spelen kwam Jong PSV goed weg. Aanvaller Zamouri schoot de bal via een geplaatst schot op de paal. Slechts enkele tellen later was het raak aan de andere kant. Gudmundsson werd na een fraaie steekpass van Zinchenko weggestuurd en werkte na een mooie individuele actie de verdiende 1-0 binnen. Het was alweer de zestiende treffer van het seizoen van de IJslander. De treffer was vrijdagavond voldoende voor de drie punten. Jong PSV versloeg Telstar met 1-0 en eindigt op plek vier in de Jupiler League.