Jong PSV verliest van SC Cambuur

Jong PSV blijft het moeilijk hebben in de Keuken Kampioen Divisie. Tegen het goed presterende SC Cambuur werd met 0-1 verloren door de hekkensluiter van de competitie.

Kansen aan beide kanten
Jong PSV opende sterk in de eerste helft. Goed combinatiespel leverde een kans op maar de voorzet was niet scherp genoeg. Kort daarna eindigde een schot van Ledezma in de handen van Cambuur-keeper Stevens. In een spannende openingshelft kwamen er kansen over en weer van beide ploegen. Van de Meulenhof hield Jong PSV overeind met een aantal knappe reddingen. Vlak voor rust leek Cambuur de openingsgoal te maken maar Chris Gloster werkte de bal van de lijn af. Zonder doelpunten gingen de spelers de kleedkamer in.

Richard Ledezma had Jong PSV voor rust op voorsprong kunnen zetten Richard Ledezma had Jong PSV voor rust op voorsprong kunnen zetten

Tien man bij Cambuur
Namens Jong PSV kwam het eerste gevaar in de tweede helft van Olivér Horvath maar Cambuur hield hem van scoren af. Na een uur speeltijd moest de ploeg uit Leeuwarden met tien man verder, een stevige tackle op Claudio Gomes leverde Robin Maulun een rode kaart op. Jong PSV wist niet te profiteren van de man minder bij Cambuur, het was uiteindelijk Calvin Mac-Intosh die de score opende met een omhaal, 0-1. Een kwartier voor tijd kwam Yorbe Vertessen binnen de lijnen voor Jong PSV en maakte daarmee zijn debuut in het betaald voetbal. Het laatste gevaar kwam van Claudio Gomes die zijn schot voorlangs het doel zag gaan. Een aansluitingstreffer kwam er niet en 0-1 werd de eindstand op PSV Campus De Herdgang. De volgende wedstrijd van Jong PSV is het uitduel met Excelsior aanstaande vrijdag.

Van de Meulenhof; Zeegers, Soulas, Daverveld, Gloster; Schoonbrood (74/Sidibe), Ledezma, Gomes; Horvath (77/Wallenburg), Ngonge, Lauwers (77/Vertessen).