Jong PSV verliest van N.E.C.

Jong PSV is er niet in geslaagd om punten over te houden aan het duel met N.E.C. In het Jan Louwers Stadion van stadgenoot FC Eindhoven verloor het met 1-2.

N.E.C. effectief
In de openingsfase, waarin Jong PSV het betere van het spel heeft, komt het gevaar voornamelijk van Mauro. De Braziliaan ziet in de eerste tien minuten een voorzet na een goede loopactie maar net voor zijn voeten weggetikt worden en even later heeft doelman Branderhorst een antwoord op een vrije trap van de middenvelder. Hoewel Jong PSV ook daarna het betere van het spel heeft, komt N.E.C. daarna wat goedkoop op voorsprong. Na licht contact in de zestien krijgen de bezoekers een strafschop die benut wordt door Druijf. Daarmee kantelt de wedstrijd lichtjes wat kort voor rust resulteert in de 0-2 van Okita.

Georganiseerd
Na rust jaagt Jong PSV op de aansluitingstreffer en daar is het na een uur spelen dichtbij via Joël Piroe. De aanvaller kan op zes meter van het doel vrij inkoppen, maar geeft tegelijk Branderhorst te veel kans zijn inzet te keren. Zodoende blijft er 0-2 op het scorebord staan. De ploeg van Haar zoekt daarna wel naar ruimte om gevaar te stichten, maar stuit het keer op keer op een goed georganiseerd N.E.C. Vlak voor tijd komt het via een eigen doelpunt van Sturing nog terug tot 1-2, maar aanspraak op een punt maakt het niet meer.