Jong PSV verliest van Jong Ajax

Jong PSV heeft vrijdagavond op De Herdgang met 3-0 verloren van Jong Ajax. De 1683 aanwezige toeschouwers zagen Room zijn eerste minuten maken in het PSV-tenue en Soulas debuteren in het betaald voetbal.

Vroeg op achterstand
Jong PSV had het vrijdagavond moeilijk in het eerste halfuur. De bezoekers uit Amsterdam kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit via o.a. De Wit en Neres. Room kon een aantal keer redden, maar had na negen minuten spelen geen antwoord op een niet te missen kans van Cassierra: 0-1. Na de vroege treffer kwam Jong Ajax er nog een aantal keer gevaarlijk uit. De verdediging van Jong PSV had moeite met de snelheid en acties van rechtsbuiten Neres. Na een halfuur kreeg Jong PSV iets meer grip op de wedstrijd en kreeg het enkele kleine kansjes, maar scoren deed de ploeg van Haar niet. Vlak voor rust verdubbelde Neres de score en kwam Jong Ajax op 2-0. Dit was ook gelijk de ruststand.

Room maakte vrijdagavond zijn eerste minuten in een PSV-tenue Room maakte vrijdagavond zijn eerste minuten in een PSV-tenue

Weinig kansen
Ook in de tweede helft kreeg Jong PSV al snel een treffer tegen. Flemming scoorde tien minuten na rust via een directe vrije trap en klopte zo Room: 0-3. Vlak hiervoor kreeg Carolina nog een aardige kans om iets terug te doen, maar zijn harde schot ging over het doel van Van Leer. Jong PSV probeerde het in de tweede helft nog wel, maar kwam er niet doorheen. Ook de Amsterdammers kregen minder kansen dan in de eerste helft. Vlak voor tijd probeerde Daneels het nog van afstand met een mooi afstandsschot. Keeper Van Leer kon redden. Zo verliest Jong PSV voor het eerst dit seizoen: Jong Ajax was vrijdagavond met 3-0 te sterk.

Room; Van Vlerken (C), Kardes, Soulas, Carolina; Rommens (64/Duarte), Mauro Junior (76/Daneels), Rigo; Laursen (64/Konings), Maher, Verreth.