Jong PSV verliest van Almere City

Jong PSV is er niet in geslaagd om drie punten te halen in Almere. De ploeg van Dennis Haar verloor van Almere City dat daarmee periodekampioen werd.

Weinig kansen
Jong PSV had moeite kansen te creëren. Verreth kreeg in het begin een aardige schietkans en ook Gakpo was gevaarlijk. Zijn inzet kwam echter een voet van een speler van Almere City tegen. Daarentegen mocht Almere ook een paar keer uithalen. In de 36ste minuut kwam de kersverse periodekampioen op voorsprong door een harde kopbal van aanvoerder Damon Mirani. Dat was tevens de ruststand.

Geen vervolg flitsend begin
Jong PSV begon flitsend aan de tweede helft. Cody Gakpo dribbelde zijn man uit en kon uithalen waardoor het snel 1-1 werd. Daarna had PSV het initiatief en kreeg het nog een kans via Aboukhlal maar doelman Etemadi redde met de vuisten. Het laatste halfuur nam Almere City het veldoverzicht over en kwam het door Efmorfidis op een 2-1 voorsprong. Het lukte Jong PSV niet meer te scoren waardoor Almere zich tot periodekampioen kroonde.

Roulaux, Teze, Daverveld (84’ Frey), Soulas, Wallenburg, Rigo, Aboukhlal, Verreth, Romero (76’ Lonwijk), Ihattaren, Gakpo (58’ Piroe)