Jong PSV verliest op De Vijverberg

Jong PSV heeft vrijdagavond op De Vijverberg met 2-1 verloren van De Graafschap. Het elftal van Jansen creëerde voornamelijk in de eerste helft kansen, maar vergat ze af te maken. Vlak voor tijd deed Lammers iets terug, maar het was niet genoeg voor een gelijkspel.

Jong PSV de kansen, De Graafschap de goals
Op een zeer sfeervolle Vijverberg kwam Jong PSV al snel op achterstand. Clubtopscorer Parzyszek schoot de thuisploeg na acht minuten spelen op voorsprong vanaf elf meter. Jurjus, die vorig jaar nog voor De Graafschap keepte, zat nog wel in de goede hoek. Rond de twintigste minuut kreeg Jong PSV een goede kans via Alberto, die de bal via een vrije trap op doel schoot. Keeper Bednarek kon de bal maar net via de paal naast tikken. Vlak daarna kreeg ook Gudmundsson de kans om Jong PSV op gelijke hoogte te schieten. Zijn lob werd gepakt door de doelman. De Graafschap creëerde weinig kansen, maar scoorde wel nog een keer voor rust. Een afstandsschot van El Jebli werd van richting veranderd en vloog zo in het doel van Jurjus. Zo creëerde Jong PSV de kansen, maar gingen de Doetinchemmers rusten met een 2-0 voorsprong.

Jurjus keepte vorig seizoen nog voor De Graafschap Jurjus keepte vorig seizoen nog voor De Graafschap

Andere tweede helft
In de tweede helft had de ploeg van Jansen mede dankzij de goede organisatie van de thuisploeg een stuk meer moeite met het creëren van kansen. Veel passes kwamen niet aan waardoor combinaties mislukten. Ook De Graafschap kreeg weinig (grote) kansen. Zo tikten de minuten weg met een 2-0 score op het scorebord. Rond de 80e minuut probeerde Lammers het van afstand, maar zijn schot werd geblokt. Gudmundsson kreeg daarna nog een kans, maar zijn pass op Lammers kwam niet aan. Vijf minuten voor tijd was het wel raak: Lammers kopte de 2-1 binnen en deed iets terug. Daar bleef het ook bij. Jong PSV verliest op De Vijverberg.

Jurjus; Duarte (81/Blummel), Van Bruggen, Alberto (90/Deng), Carolina; Rommens, Gudmundsson, Rosario; Lammers, Paal, Piroe (59/Verreth).