Jong PSV verliest op Campusterrein

Jong PSV is er niet in geslaagd zijn debuut op PSV Campus De Herdgang op te luisteren met een zege. Op het gras van het splinternieuwe jeugdcomplex verloor de ploeg van Peter Uneken met 1-0. De Engelsman Noni Madueke maakte zijn officiële debuut namens de beloften.

Gesloten
In de eerste helft zijn Jong PSV en MVV Maastricht zeer aan elkaar gewaagd. Beide ploegen houden de rijen knap gesloten en hebben daardoor moeite om tot kansen te komen. In de eerste dertig minuten stranden daardoor een hoop aanvallen zo rond beide zestienmetergebieden van het veld. Zo op het half uur is een eerste behoorlijke kans voor Jong PSV, maar heeft rechtsachter Teze het vizier niet op scherp. Dat heeft Bonifazi aan de overzijde wel. Hij klopt doelman Van de Meulenhof met een intikker van dichtbij: 0-1.

Robin Lauwers baalt nadat MVV de score heeft geopend Robin Lauwers baalt nadat MVV de score heeft geopend

Debuut Madueke
Direct na rust schiet Ledezma Jong PSV alweer langszij. De Amerikaan ziet echter dat zijn treffer wordt afgekeurd wegens buitenspel en dat collega-aanvaller Sidibé nauwelijks een minuut later ook een grote kans krijgt om de gelijkmaker te noteren. De Belg heeft daarentegen het vizier dan weer niet op scherp. Zo dringt Jong PSV al vroeg in de tweede helft aan zonder dat het succes oplevert. Naarmate de tweede helft vordert, slaagt Jong PSV er minder in om tot grote kansen of mogelijkheden te komen. Ook de inspanningen van debutant Madueke (17 jaar pas) leveren geen resultaat op, waardoor de ploeg van Uneken na drie duels op een punt blijft steken.