Jong PSV verliest ook uit van FC Oss

Jong PSV heeft vrijdagavond met 2-0 verloren van FC Oss. De ploeg kreeg in de eerste helft kansen, maar had in de tweede helft weinig in te brengen. Het elftal van Jansen verloor eerder dit seizoen thuis ook van FC Oss.

Kansen voor Lammers en Gudmundsson
De openingsfase in Oss kende weinig hoogtepunten. FC Oss en Jong PSV probeerden het wel, maar kwamen er beiden niet doorheen. Pas rond de 25e minuut kwam de wedstrijd los en kreeg met name de ploeg van Jansen kansen op de openingstreffer. Eerst werd een schot van Lammers knap gepakt, vlak daarna werd een afstandsschot van Gudmundsson overgetikt. Enkele minuten later kregen diezelfde Lammers en Gudmundsson beiden nog een mogelijkheid, maar ook die werden niet benut. Het meeste gevaar van de thuisploeg kwam via Mathieu. In de 25e minuut schoot de buitenspeler nog voorlangs, maar even later was het wel raak. Vlak voor rust kreeg de aanvaller de bal voor zijn voeten via een van richting veranderd schot. Hij omspeelde vervolgens Jurjus en schoot eenvoudig binnen: 1-0.

Lammers kreeg een aantal kansen in de eerste helft Lammers kreeg een aantal kansen in de eerste helft

Weinig in te brengen
Na rust moest Jong PSV voornamelijk tegenhouden. De ploeg probeerde wel te voetballen, maar kwam er niet doorheen en creëerde vrijwel geen kansen. Jurjus moest vaker actie komen dan in de eerste helft. De doelman verrichte o.a. na een ruim uur spelen twee belangrijke reddingen en voorkwam zo de 2-0. Even later kreeg ook Boere een grote kans om de score te verdubbelen. De topscorer liep alleen op Jurjus af maar schoot hard over. Vlak daarna kreeg FC Oss nog een enorme kans op de 2-0. Net als Boere liep ook Mathieu alleen op Jurjus af, maar ook hij miste. Vlak voor tijd viel de tweede treffer alsnog voor de thuisploeg. Boere schoot uit de rebound raak en besliste zo het duel. Zo verliest Jong PSV na het thuisduel nu ook het uitduel van FC Oss.

Jurjus; Van Vlerken, Van Bruggen, Obispo, Alberto; Rigo, Gudmundsson (75/Gakpo), Rommens (46/Lonwijk); Lammers, Paal (84/Piroe), Verreth.