Jong PSV verliest ondanks dubbelslag Laursen

Jong PSV heeft een verrassende nederlaag geleden in Waalwijk. Op bezoek bij RKC ging het in de tweede helft mis bij de ploeg van trainer Dennis Haar. Johan Voskamp wist met een hakbal de zege binnen te slepen voor RKC.

Voor rust heer en meester
Jong PSV begon fel aan de wedstrijd in Waalwijk. Laros Duarte nam in de eerste minuut het vijandelijke doel onder vuur, maar zijn schot ging over. Kort hierna was de middenvelder opnieuw dicht bij de openingstreffer. Dit keer lag RKC-doelman Etienne Vaessen in de weg. Jong PSV bleef aandringen en na een kwartier opende de ploeg van trainer Dennis Haar de score. Ramon Pascal Lundqvist leverde een piekfijne voorzet af op de inlopende Nikolai Laursen die de 0-1 van dichtbij binnen tikte. Ruim tien minuten later had Lundqvist de score moeten verdubbelen, maar zijn kopbal ging net naast. PSV creëerde in de eerste helft genoeg mogelijkheden om uit te lopen naar 0-2. Bijvoorbeeld kort voor rust via Albert Gudmundsson, maar de bal eindigde in de handen van Vaessen. ​

Op aangeven van Lundqvist opende Laursen na een kwartier de score Op aangeven van Lundqvist opende Laursen na een kwartier de score

RKC fel na rust
Jong PSV startte niet goed in de tweede helft. RKC-middenvelder Serginho Greene had de gelijkmaker kort na het fluitsignaal al op zijn hoofd, maar de bal zeilde net over het doel. Een kwartier later was het spits Johan Voskamp die de 1-1 op het scorebord zette. Jong PSV stelde meteen orde op zaken, want Laursen maakte één minuut later zijn tweede van de avond. Zes minuten later kwam RKC weer op gelijke hoogte. Doelman Yanick van Osch had geen antwoord op het harde schot van Mohamed Mezghrani. Jong PSV gaf het duel vervolgens uit handen, want Voskamp mocht ook zijn tweede van de avond maken. Vanuit een voorzet vanaf de rechterflank liet de spits met een hakballetje Van Osch kansloos: 3-2. Jong PSV probeerde in slotfase nog wat te forceren. Zo waren Bram van Vlerken en Lundqvist dichtbij een goal. In blessuretijd raakte Marcel Ritzmaier nog de lat, maar een punt zat er niet meer in..

Van Osch; Van Vlerken, Teze, Abels, Carolina; Rigo (68/Ritzmaier), Duarte, Lundqvist; Gudmundsson (68/Verreth), Piroe (76/Lonwijk), Laursen