Jong PSV verliest nipt van Jong AJAX

Artikel
Jong PSV verliest nipt van Jong AJAX

Ondanks veel kansen is het Jong PSV niet gelukt om te winnen van Jong Ajax. Op PSV Campus De Herdgang werd het 1-2. Shurandy Sambo scoorde namens de Eindhovenaren.

Kans na kans
Vanaf de aftrap lag het tempo voor beide ploegen hoog. Al na drie minuten kwam de eerste goede kans voor Jong PSV. Na goed voorbereidend werk van Jeremy Antonisse kwam Nigel Thomas tot een voorzet. Jong Ajax doelman Scherpen was net op tijd bij de bal om het schot van Mathias Kjølø te voorkomen. Ook Ismael Saibari zette Scherpen aan het werk met een slimme steekpass op Thomas. Met nog een voorzet van Kjølø op Thomas had Jong PSV kans na kans in de openingsfase. Binnen tien minuten waren er vijf overtuigende doelpogingen geweest. Toch kwam Jong Ajax nog met een grote mogelijkheid. Een hoog schot kwam, via de vingers van Maxime Delanghe, op de lat. Uiteindelijk waren het de Amsterdammers die de score opende. Een lage voorzet van dichtbij kwam aan en Delanghe was kansloos, 0-1. Het initiatief lag snel terug bij de Eindhovenaren. Fredrik Oppegård was gevaarlijk met een strakke voorzet. Ook Antonisse deed nog een duit in het zakje met een hard schot die net naast het doel ging. Jong Ajax probeerde nog de score te verdubbelen, maar een steekpass werd goed doorzien door Mees Kreekels, die de bal heroverde. Zonder weerwoord vertrok Jong PSV naar de kleedkamer bij het rustsignaal.

Over en weer
Ook in het tweede bedrijf lag het tempo hoog. De eerste grote kans was voor invaller Cheick Touré. De aanvaller werd slim ingespeeld door Antonisse maar kon Scherpen niet passeren vanuit een moeilijke hoek. Saibari kwam kort daarna ook tot een vrije schietkans, maar zijn schot ging over het doel. Na goed druk zetten waren het weer Touré en Saibari met een grote kans, deze keer wisten ze net niet te profiteren van een verdedigend misverstand bij Jong Ajax. De Amsterdammers grepen net op tijd in voordat er geschoten kon worden. Bijna leek Jong Ajax weer te scoren maar wederom was Delanghe niet zo makkelijk te kloppen. Daarna was Jong PSV aan zet. Shurandy Sambo werd netjes vrijgespeeld en kon van dichtbij koeltjes afronden voor de gelijkmaker. De gelijke stand was echter niet van lange duur. Op een aanval van de uitploeg kon Delanghe wederom goed ingrijpen maar de rebound kwam in de voeten van een tegenspeler die de 1-2 binnen kon tikken. Vlak voor het eindsignaal leek Jong Ajax de wedstrijd op slot te kunnen gooien toen een aanvaller een-op-een kwam met Delanghe, maar een indrukwekkende ingreep van Sambo op het laatste moment hield het doelpunt tegen. Ondanks geen gebrek aan inzet kwam de late gelijkmaker niet meer. Geen punten voor Jong PSV in eigen huis. 

Opstelling Jong PSV
Delanghe; Sambo, Kreekels, Daverveld, Oppegård (82/Vos); Doudah (82/Kristinsson), Matuta (64/Fofana), Kjølø; Thomas (46/Touré), Saibari, Antonisse (75/Bakayoko).