Jong PSV verliest nipt van FC Den Bosch

Jong PSV is er voor de derde keer op rij niet in geslaagd om te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. Na twee keer een gelijkspel ging de ploeg van trainer Dennis Haar ten onder in het Jan Louwers Stadion tegen FC Den Bosch.

Weinig kansen
Met Maximiliano Romero in de basis begon Jong PSV stroef aan de wedstrijd. Al na vijf minuten kwam de ploeg van trainer Dennis Haar met de schrik vrij. FC Den Bosch-spits Rauno Sappinen kon vrij inkoppen in het zestienmetergebied, maar doelman Mike van de Meulenhof hoefde niet in actie te komen. De bezoekers waren sterker in de beginfase. Zo hield Jordan Teze een bal van de lijn en moest Van de Meulenhof nu wel handelend optreden op een schot van Danny Holla. Aan het einde van de tweede helft kwam Jong PSV beter in de wedstrijd, maar tot grote kansen leidde dat niet.

Late tegentreffer
FC Den Bosch kwam sterker uit de kleedkamer. Na twee minuten in de tweede helft kon Matthias Verreth de bal wegwerken na een gevaarlijke scrimmage. De Belg was kort daarna zelf heel dichtbij de openingstreffer na een uur spelen. Verreth raakte de onderkant van de lat na een goede voorzet vanaf rechts. Even later voorkwam Dirk Abels een tegentreffer. De aanvoerder bracht met een uiterste inspanning redding op de doellijn. Met nog een kleine tien minuten op de klok kwam FC Den Bosch alsnog op voorsprong. Stefan Velkov kopte raak bij de tweede paal. In de absolute slotfase claimde Jong PSV nog een strafschop. De scheidsrechter wuifde het voorval weg en eindigde de wedstrijd in een 0-1 nederlaag.

Van de Meulenhof, Teze, Soulas, Abels (C), Kun (84’ Hattu), Frey (75’ Daneels), Catic (63’ Schoonbrood), Duarte, Romero, Lundqvist, Verreth.