Jong PSV vergeet zichzelf te belonen

Jong PSV heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop een goede indruk achtergelaten. De beloften speelden sterk tegen het in de top van de competitie meedraaiende Jong Ajax, maar konden zichzelf niet belonen. Op PSV Campus De Herdgang werd het 0-0.

Debutanten
Door de verschillende trainingskampen kende Jong PSV tegen Jong Ajax nogal wat afwezigen. Daardoor gaf trainer Peter Uneken talenten Mees Kreekels, Shurandy Sambo en Mathias Kjølø de kans. Het debuterende drietal kende een prima openingsfase met het team. Het was dan ook niet verrassend dat de eerste grote kans van de wedstrijd voor Jong PSV was. Ngonge maakte zich tussen de linies knap vrij, maar stuitte in de afronding op doelman Scherpen van Jong Ajax. Tien minuten voor rust moest de goalie opnieuw redden, ditmaal na een dribbel van Andrew Mondonça.

Matthias Kjølø was één van de betere aan de zijde van Jong PSV Matthias Kjølø was één van de betere aan de zijde van Jong PSV

Timan
Doelpunten, die bleven echter uit ook al omdat de spaarzame mogelijkheden die Jong Ajax creëerde geen problemen voor doelman Youri Roulaux opleverden. In de tweede helft was de eerste kans ook voor Jong PSV. Een goede aanval opgezet na doorzetten van Sambo eindigde voor de voeten van Kjølø. De Noor kreeg tijd voldoende om uit te halen, maar ook hij stuitte op de handen van Scherpen. Pas daarna kwamen de gasten beter in de wedstrijd, wat resulteerde in een aantal flinke mogelijkheden die onschadelijk werden gemaakt door Roulaux. In de slotfase, nadat ook Damian Timan zijn debuut als betaald voetballer had gemaakt, golfde het spel weer wat over en weer. In de slotfase moest Jong Ajax nog verder met tien man, maar profiteren van de numerieke meerderheid kon Jong PSV niet.

Roulaux; Sambo, Kreekels, Soulas, Gloster(Catic/65); Wallenburg, Schoonbrood(Horvath/83), Kjølø; Mendonça(Timan/75), Theunissen, Ngonge